Кућа Добрих Вести

Login

Изабране „Најжене XXI века“

Оцените овај чланак
(4 гласова)

msmsmsmsmБЕОГРАД – У организацији агенције Аирли Ниво синоћ су у хотелу Златник изабране „Најжене XXI века“.

Најжене су изабрене из области бизниса, моде, електронских и писаних медија, медицине, уметности, индустрије, политике, козметике, туризма, угоститељства и просвете.

 

Награда је додељена у 27 категорија, а у наставку доносимо имена добитница као и изјаве неких од њих:

 

Најженa XXI века која је прва добила статуету је Биљана Пејовић из Подгорице за област родна равноправност, затим Данијела Божић, власница дечије конфекције „ O Philip“ из Краљева, затим Нада Момировић, власница компаније екслузивних модних производа од коже и текстила Мона.

 

Међу добитницама је и Сања Алвировић за област едукације – лични и професионални развој „Едуком“, „Нови Сад“, као и Мирјана Пауновић – образовање деце, омладине и одраслих „PaMark“ из Црне Горе.

 

Најжена је и Љиљана Јовановић – дентал туризам „Invita hirurgija“, Болоња, Италија, затим Јасмина Кнежевић Тасић из Специјалне бонице за болести зависности и друге психијатријске поремећаје „Лоријен центар“, из Београда, Тања Раденков – естетска реконструктивна медицина Еterna Medical System из Београда, Роса Феринчевић, производња фармацеутских производа додатака прехрани и козметике, Зорица Милошевић, студио „Namaste“, специјалиста Anit aging третмана.

 

 najzena23434343

На списку најбољих лауерата су биле још неке жене из региона као што су Сузана Наумоска – велнес, спа и козметика „Doel Izida Spa“ из Охрида, Македонија, затим Адиса Туфо која се доказала у специфичној области као што је – електроинжењеринг, „Чип системи“ из Сарајева као и Енеса Дулић која долази из „мушког забрана“ – аутоиндустрија „Racks Production Bosnia doo“, Јајце.

 

Наша позната естрадна уметница Вера Матовић такође се нашла међу најбољима, као и позната ТВ водитељка која иза себе има 25 година ауторског рада Снежана Дакић, Тања Анђелковић из Радија С. Из области медија награду је добила и Ивана Вучићевић, главни и одговорни уредник „Студија Б“.

 

Станица Левајац „Најжена“ је са својом фирмом за производњу боја и лакова „Helios Srbija“ из Горњег Милановца, а из света производње дошла је и добила награду и Тања Сказа за своју производњу пластичних еколошких производа од Bio based материјала „Пластика Сказа“ у Велењу,Словенија.

 

Најбоље пословне жене су и Миленка Крповић са својом фирмом за превоз робе у домаћем и иностраном тржишту „Protect Point doo“, из Пријепоља, Зорица Јосић за рад у својој фирми за извођење и пројектовање грађевинских радова „М ентеријер Градња“ из Београда, као и Миа Зечевић за своју фирму која се бави управљањем некретнинама уз накнаду „Novaston Asset Managament“ из Београда.

                                   restoran56565                                      

Међу добитницама је и једна уметница, сликарка Тамара Кусовац, као и хуманитарка Адриана Басара, из Бања Луке која је награду добила за свој рад у хуманитарној помоћи ублажавања патње и одржавање људског достојанства.

                               

Душица Трицковић долази долази из Ниша и добила је награду „Најжена XXI вeка“ за производњу пецива и колача „Кики Коре“ док је Оливера Јевтић Рамона добила исту награду за производњу лековитих чајева.

 

Међу добитницама је и један „Нај“ мушкарац а то је Звездан Миловановић из медијске куће Коперникус за свој рад и изразиту подршку предузетницама у Србији и региону.

Шта кажу добитнице

                                                 

Љиљана Јовановић – дентал туризам „Invita hirurgija“:

 

„Изненадила ме је награда али и обрадовала. Срце ми је у ушима, куца и поносна сам. Моја порука је само ветар у леђа и борите се. Тако сам и ја. Убеђена сам и да ће ми ова награда помоћи у додатном промовисању међу потенцијалним клијентима“, рекла нам је Јовановићева која је имала занимљив пут од Смедерева где се родила и живела,преко Београда до Италије и Болоње. До идеје да развије овај посао дошла је сасвим случајно пре једно осам година. Према њеним речима, њен посао се своди на „кључ у руке“, преко интернета шаље понуде потенцијалним дентист туристима, организује им смештај у Београду, лет и све остало. Доступна је клијентима 24 сата дневно. Све је на почетку завршавала у једној соби, међу четири зида, са једним лап топом. Сада већ има своју канцеларију у Београду и ситуација је знатно другачија. До сада је довела око 2000 клијената из Италије, Кипра, Малте, Шведске, Холандије, Немачке, Грчке....Каже да када се урачунају трошкови доласка страних дентал туриста у Србију, цена коштања услуге је готово идентична као у њиховим земљама, али да је приметно да они долазе због квалитета рада наших зубара. Има и пуно планова за будућност – пластична хирургија, промена пола, пресађивање косе....

                            prtt

Зорица Милошевић – Студио лепоте „Namaste“

 

„Веома сам почаствована због награде и што сам данас међу овим женама које су успешне. Дуго сам у козметици и сама се негујем. Могу да се похвалим да здрава кожа и леп изглед одраз и унутрашњег стања. Не можемо само да будемо лепи а да не водимо рачуна о ономе што уносимо у организам. Лично задовољство је да кад волите себе, онда волите и друге. Хтела сам то да пренесем на моје клијенте и пријатеље. Ја ту љубав према тим људима, желим и да покажем и мислим да је то велико богатство“, каже Зорица Милошевић. Према њеним речима Студио „Namaste“ добио је тај назив након њеног путовања на Непалу, када је народ у тој држави на њу оставио такав траг да је оставио печат и њеном бизнису. Она је истакла да има пет запослених девојака – козметичара, физиотерапеута. То је почело скромно а данас овај студио поседује два добра козметичка апарата које нико још нема. Један од њих је изралски и поправља стање коже и тај третман могу чак и бебе да раде, јер је неинвензиван апарат. Раде са органским кремама, светским бренводима број један у свету.

 

Душица Трицковић – „Кики Коре“, Ниш

 

„Ова награда мени много значи, с обзиром да су овде велике фирме. Ми смо тек мала фирма и на почетку развоја. Додуше овим послом се већ бавимо десет година, али смо тек недавно основали фирму. Прво је све било у домаћој радиности, поред шпорета, и из кухиње. То што смо се нашли на оваквој једној манифестацији знак је да се дугогодишњи рад и труд исплатио. Није био лак, али је био трновит и напоран. Али захваљујући и другим женама у колективу и њиховој подршци, фамилији, ја сам ту где јесам и постигла велики успех“, каже Трицковић. Она истиче да је прво кренула са корама за питу, али како је тржиште било презасићено и она је решила да прави кифлице и штапиће без адитива што се показало успешним. Оно што је најглавније је тај квалитет који је исти као на почетку њеног рада.


Последњи пут измењено недеља, 03 децембар 2017 20:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија