Кућа Добрих Вести

Login

Реприза представе „Ко је угасио светло?”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KOJEБЕОГРАД - Реприза представе младог аутора Богдана Живковића „Ко је угасио светло?” очекује нас у недељу 11. фебруара у 20 часова, у Академији 28 (Немањина 28, Београд).

 

У питању је луцидни, брзи, живахни водвиљ, чија сврха није да размази и насмеје, већ да након омекшавања публике хумором, саспе све оно што изгледа већ годинама не успева да нам допре до свести. Ликови су типизирани и болно препознатљиви (гробар, жена која изгледом долази до новца, незапослени дипломирани филозоф, бахати скоројевић). Глумци и редитељ истичу да се већ 30 година смејемо истим стварима и да је дошло време да урадимо нешто.

 

Представа садржи 3 полазна (инспиративна) елемента – Драма "Немамо и нећемо да платимо" (Дарио Фо) , мотиве савремене британске драме (Сара Кејн, Марк Ревенхил) и широк асортиман испада и гафова са домаће политичке сцене.

 

Богдан Живковић се овом представом уписује у ред аутора који од првог корака у каријери крећу директно, дрско, провокативно, користећи политички дискурс, новинарски језик и свакодневицу као основу за свој уметнички рад.

 

Живковић(Пирот,1994) је дипломирао режију на Новој академији у Београду. Током студија усавршавао се на Универзитету Единбург, где је провео цео један семестар, а боравио је на студентској размени и у Сједињеним Америчким Државама.

 

Користећи стечена знања и интернационално искуство, он на нашу уметничку сцену уноси занимљиве иновације које ће публику изненадити, али и навести је да преиспита многе идеје о политици и театру.

 

Улоге тумаче: Михаило Перишић, Марко Мак Пантелић, Јован Мијовић, Маја Илић, Дејана Џинић и Лука Пиљагић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 07 фебруар 2018 13:33

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија