Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за националне стипендије „Жене у науци“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

naucnica454545БЕОГРАД - Младе жене које се баве научноистраживачким радом у области природних наука могу да конкуриссу за националне стипендије у оквиру светски познатог програма “За жене у науци?.

 

Конкурс је у току и траје до 31. марта, а у склопу новог циклуса овог програма биће додељене три стипендије, свака у износу од по пет хиљада евра у динарској противвредности.

 

 

За стипендије “Жене у науци” могу да конкуришу научнице које се баве истраживањима у области природних наука, имају до 35 година и уписане су на докторске студије или су их вецх завршиле.

 

Детаљне информације о томе како се пријавити, укљуццујуцхи пријавни формулар и опсста правила конкурса за 2018. годину, могу се нацхи на интернет адреси www.zeneunauci.co.rs .

 

Програм постоји од 1998. године када су установљене L'ORÉAL-UNESCO Награде за жене у науци, које годишње добија пет најуспешнијих научница у свету. Партнерство L'ORÉAL-UNESCO које је тада успостављено на заједничком уверењу да је свету потребна наука а да су науци потребне жене, представља јединствени и амбициозни пројекат који за циљ има да промовише и охрабри жене које доприносе научном напретку у целом свету.

 

Данас овај програм, поред награда, обухвата и интернационалне и националне стипендије "За жене у науци", које се сваке године додељују младим научницама широм света. Програм "За жене у науци" је током година постао референтна тачка за међународно научно достигнуће, али и врста јавног форума и непроцењив извор мотивације, подршке и инспирације женама у области науке.

 

Извор: Zeneunauci.co.rs/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 13 фебруар 2018 14:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија