Logo
Одштампајте ову страницу

Расписан конкурс за пројекте превенције насилног екстремизма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

suportdecaaaaaaБЕОГРАД - У оквиру глобалног програма STRIVE који се финансира у складу са Чланом 5. Инструмента за допринос стабилности и миру, институт Hedauax је расписао следеће позиве за достављање предлога пројеката:

 

Подршка иницијативама цивилног друштва за превенцију/сузбијање насилног екстремизма у региону Централне Азије, Западног Балкана те Блиског Истока и Северне Африке. Циљне земље: Казахстан, Таџикистан, Узбекистан, Албанија, Босна и Херцеговина, БЈР Македонија, Црна Гора, Србија и Јордан.

 

На располагању је 680.000 евра. Минимална вредност траженог гранта у оквиру овог конкурса износи 40.000 евра, док је максимална 80.000. Планирано трајање пројеката не сме бити краће од шест нити дуже од 12 месеци.

 

 

Линк на ком су доступне додатне информације (смернице су доступне и на арапском и руском језику) је ОВДЕ.

 

Истраживање са циљем утврђивања степена угрожености од радикализације која води насилном ектремизму у региону Централне Азије и Западног Балкана.

 

Циљне земље: Казахстан, Киргистан, Таџикистан, Узбекистан, Албанија, Босна и Херцеговина, БЈР Македонија, Црна Гора и Србија.

 

На располагању је 296.000 евра. Минимална вредност траженог гранта у оквиру овог конкурса износи 20.000 евра, док је максимална 50.000. Планирано трајање пројеката не сме бити краће од шест нити дуже од 10 месеци. У продужетку је линк на ком су доступне додатне информације (смернице су доступне и на руском језику) су ОВДЕ.

 

Крајњи рок за подношење концепта предлога пројекта за оба конкурса је 30 август.

 

Извор: Кућа добрих вести/Europa.rs

 

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 26 јул 2018 10:57
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015