Кућа Добрих Вести

Login

Лицеулице: Претплатимо се и подржимо 10 тешко запошљивих жена

Оцените овај чланак
(1 Глас)

liceuliceeeeee343434Ако сте бар једном на београдским и новосадским улицама срели уличне продавце новина у плаво-наранџастим прслуцима - онда сигурно знате шта је ЛИЦЕУЛИЦЕ.

 

Oни већ 8 година финансијски оснажују стотине маргинализованих суграђана и суграђанки. Ипак, 80 одсто њихових продаваца су мушкарци јер продаја на улици није увек сигурна и одржива опција за многе жене. Зато ЛИЦЕУЛИЦЕ има нови задатак - да у своје програме подршке укључи више жена. Постаните пријатељ фонда ЛИЦЕУЛИЦЕ и директно допринесите промени у животима ових људи.


Прикупља се 500.000 динара које ће омогућити да се до краја године обучи и упосли 10 жена на свим пословима који се тичу претплата на самом магазину.

 

Успешна кампања омогућиће им да да до краја 2018. године купе потребну опрему, обуче и ангажују 10 жена и девојака које ће обављати све послове око припреме претплата и повећати број магазина који се дневно шаље,  за 150 одсто.

 

Свако ко их подржи добија нешто за узврат и постаје део Wall of fame/Зида славних - секције на сајту где ће бити фотографије свих подржавалаца кампање. За све вас који се одлучите да их подржите без да наручите претплату - поклониће вам се један број магазина и ЛИЦЕУЛИЦЕ магнет за фрижидер, као знак захвалности.

 

О фонду Лицеулице сазнајте више ОВДЕ.

 

Већ 8 година, фонд ЛИЦЕУЛИЦЕ почео је да помаже онима који најтеже долазе до посла, водећи се принципима социјалног предузетништва. Људи са којима се ради на овом пројекту суочавају се с разноврсним проблемима, од физичког и менталног инвалидитета, преко бескућништва, дуготрајне незапослености, борбе с болестима зависности или су корисници психијатријских услуга. Помажу онима којима је то најпотребније тако што им пружају  посао, сигурност и социјализацију какву многи од њих нису имали.

 

Међутим, нису се зауставили на томе. Свакодневним састанцима и окупљањима у просторијама одржавају се блиске везе с продавцима којима нуде различите врсте психосоцијалног и економског оснаживања, тренинге и радионице намењене унапређењу комуникационих вештина, финансијском описмењавању...

 

У овом магазину верују да је могућност да се заради кључни корак на путу ка стабилности и бољем животу и због тога смо одабрали активни метод подршке, уместо задовољавања пуком хуманитарном помоћи, која сама по себи не решава проблем.

 

Сада је пред њима нови задатак - да појачају програме који су намењени женама, јер продаја на улици није увек сигурна и одржива опција за многе од њих. И ту им треба ваша подршка.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 септембар 2018 22:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија