Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарна организација Дечје срце: Живот ван институције

Оцените овај чланак
(1 Глас)

imampravoХуманитарна организација Дечје срце одржаће конференцију за новинаре у петак 25. јануара у 15 часова у прес центру УНС-а.

 

Да ли трансформација друштва која је у току и другачији приступ социјалној заштити гарантују адекватан ниво социјалне заштите и забрану социјалног искључивања и дискриминације особа са сметњама у развоју?

 

Досадашња пракса и доминантни медицински модел нису пружали особама са сметњама у развоју могућност избора, могућност да се развијају у породици и да користе ресурсе које им нуди заједница.

 

Организације попут „Дечјег срца“ се боре да се не дозволи да се оваква пракса искључивања настави, да се превазиђу досадашњи моделе смештања особа у институције и да се дозволи особама са сметњама у развоју да буду равноправни чланови заједнице у којој живе.

 

Друштвене промене нису могуће без свих нас.

 

Учесници конференције су Братислава Стојковић, председница Удружења Имам право, Горан Ројевић, директор Хуманитарне организације Дечје срце, Нелица Марковић, социјални радник Установе за децу и младе „Сремчица“.

 

Истоимени пројекат, "Живот ван институције", реализује Удружење Имам право, у сарадњи са Хуманитарном организацијом Дечје срце и Комором за социјалне заштите.

 

Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске уније, Делегације Европске уније у Србији, у сарадњи са Владом Републике Србије, Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу.

 

Директан пренос догађаја можете пратити путем live stream рубрике.

 

Извор: Кућа добрих вести/УНС


Последњи пут измењено понедељак, 21 јануар 2019 11:22

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија