Кућа Добрих Вести

Login

АФА партнерство за одрживе заједнице

Оцените овај чланак
(3 гласова)

afaPARTNERSTVO00000Свет се данас суочава са озбиљним еколошким проблемима који превазилазе границе, континенте, људе.

 

 

Планета земља је наш дом, и потребно је да сви, појединци, организације и институције, као активни чланови заједнице дамо свој допринос у стварању услова за задовољавање садашњих потреба, без угрожавања будућих генерација да задовоље сопствене.

 

 

Један од начина на који се АФА укључује у борбу за чистију планету јесте рециклажа. Одвајање или селекција отпада је први корак у рециклажи у коме треба да учествује сваки појединац, организација или институција.

 

 

Недавно су покренули сарадњу са Удружењем за помоћ особама са сметњама у развоју “Живимо заједно”, које се у оквиру свог радног центра већ 10 година бави рециклажом папира, ПЕТ амбалаже, лименки и чепова. Ми желимо да будемо одговоран део заједнице и да својим понашањем учинимо свет бољим.

 

 

Овим путем ова организација жели да вас позовемо и мотивишемо да дате допринос као појединац или организација у стварању бољег друштва заснованог на одрживом и инклузивном развоју кроз партнерства са различитим удружењима, социјалним предузећима, компанијама и институцијама.

 

 

Друштво за помоћ особама ометеним у развоју Стари град основано је 1997. године као одговор на потребе деце са тежим сметњама у развоју која нису била укључена у систем друштвене бриге, као и њихових родитеља, који су желели да обезбеде квалитетнији и садржајнији живот за своју децу. Из повремених сусрета, група самоподршке и радионица, постепено су се развиле целодневне активности, а рад се садржински проширио и обухватио готово све сегменте живота особа са сметњама у развоју. Удружење кроз своје активности обухвата дневни центар, едукативни, радни и инфо центар као и бројне радионице, секције и сервисе. Од 2010. године носи назив Удружење за помоћ особама са сметњама у развоју Стари град – Живимо заједно.

 

 

Више о удружењу, као и начину на који можете да се укључите, сазнајте на овом линку.

 

 

Хајде да заједно допринесемо позитивним променама у друштву.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 18 фебруар 2019 15:12

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија