Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за идеје и бесповратна средства

Оцените овај чланак
(3 гласова)

domace-uvodnaБЕОГРАД – "Идеја за боље сутра" назив је новог пројекта Фондације Ана и Владе Дивац - за доделу бесповратних средстава, у укупном износу од 56.000 евра, на који се могу пријавити сви заинтересовани појединци, породице и предузећа који ће својом идејом моћи на најбољи начин да промовишу Србију.

Овај подстицајни пројекат покренули су и представили данас у Београду Фондација Ана и Владе Дивац, Уни Кредит фондација (UniCredit) и Уни Кредит банка (UniCredit), позивајући све заинтересоване да се пријаве на конкурс.

У периоду од 7. новембра до 14. децембра, како је предочено, социјална предузећа, мале задруге, предузећа која запошљавају маргинализоване и социјално угрожене групе и појединце, као и породице и појединци који желе да започну или прошире сопствени посао, моћи ће да пријаве своје идеје које промовишу Србију, како би ушли у најужу конкуренцију за добијање бесповратних средстава.

Пројекат “Идеја за боље сутра” подржале су и Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА ) и Туристичка организација Србије (ТОС).

 

Пројекат “Идеја за боље сутра”

 

Овај пројекат је организован у неколико фаза, а трајаће укупно 10 месеци. У првој фази, од 7. новембра до 14. децембра, заинтересовани из свих наведених категорија моћи ће да пријаве идеје за производе или услуге за које сматрају да на најбољи начин могу да представљају Србију и да тако допринесу побољшању имиџа земље у региону и у иностранству, али и да, истовремено, унапреде извозни потенцијал, објављено је на сајту фондације Ана и Владе Дивац. 

Након истека пријавног рока, комисија ће изабрати по 20 најбољих идеја из категорије предузећа и категорије појединаца и породица, са којима ће у другој фази стручњаци радити на развоју бизнис плана. Комисија ће, након израде бизнис планова, на основу иновативности предложених идеја и одрживости пројекта, изабрати најбоље.

У оквиру пројекта "Идеја за боље сутра" предузећима која победе на конкурсу биће додељено два пута по 15.000 евра, док ће четири породице или појединца добити по 5.000 евра.

У процес избора биће укључени и запослени UniCredit banke, на основу чијег гласања ће бити алоцирано 6.000 евра за најбоље бизнис планове. Подносиоци пријаве могу да поднесу само један захтев за доделу бесповратних средстава и то само за једну пословну активност.

 

UniCredit фондација пружа подршку пројектима у Србији

 

Маурицио Карара (Mauricio Karara), председник UniCredit фондације из Милана је изјавио да већ неколико година њихова фондација пружа подршку пројектима у Србији, који у фокус својих активности стављају социјално угрожене категорије.

Од самог почетка водили смо се идејом да јесте важно обезбедити средства, али је још важније обезбедити и подржати активности које овим категоријама становништва омогућавају да постану економски одрживе. Стога смо заиста задовољни што овај пројекат има још ширу димензију будући да, поред обезбеђивања економске одрживости, у фокус ставља и производе, односно услуге које могу да допринесу промоцији Србије у иностранству и поспешивању конкурентности извоза".

Наставак РАИСЕ пројекта

Снежана Дивац, председница Управног одбора Фондације Ана и Владе Дивац је указала да је “Идеја за боље сутра”, у неку руку, наставак Раисе пројекта, који од 2008. спроводе са UniCredit фондацијом и банком.

Раисе пројекат (Пољопривредна и рурална интеграција у подржавајућој околини) подразумева економску и друштвену интеграцију избеглих и интерно расељених лица чија су домаћинства кроз кампању “Можеш и ти” стамбено обезбеђена куповином сеоских кућа.

Веома сам задовољна што и он на свеобухватан начин помаже социјално угроженим категоријама да се кроз сопствени рад и постизање економске одрживости интегришу у друштво и обезбеде боље сутра за своје породице и своје пословање. Стога бих искористила ову прилику да позовем што већи број појединаца и предузећа да се пријаве на конкурс и на тај начин дају шансу својој идеји“, нагласила је Снежана Дивац.

 Одговорност према земљи у којој послују

 

Клаудио Ћезарио, председник Извршног одбора UniCredit Bank Србија је у вези са пројектом рекао да су веома поносни што, уз подршку ове фондације из Милана и уз партнера као што је Фондација Ана и Владе Дивац, успевају да већ четврту годину заредом утичу на побољшање услова живота социјално угрожених категорија становништва, као и на њихову интеграцију у друштво. “Наш нови пројекат је додатни доказ наше одговорности према земљи у којој послујемо, а донације UniCredit фондације у Србији, у износу који премашује 1,6 милиона евра, прави су показатељ стратешке и дугорочне посвећености UniCredita овој земљи и њеном становништву“, нагласио је он.

Извор: Кућа добрих вести / Фондација Ана и Владе Дивац


Последњи пут измењено среда, 07 новембар 2012 09:41
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија