Кућа Добрих Вести

Login

Италијанске компаније помажу донацијама у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dimisisisisisisИталијанске компаније у Србији, чланице Удружења италијанских индустријалаца Конфиндустрија, донацијама и хуманитарним иницијативама помажу локалне заједнице, институције и грађане у Србији током пандемије.

 

Италијанске компаније, чланице Конфиндустрије Србија, настављају да послују одговорно и у време пандемије коронавируса спроводећи бројне мере подршке здравственом систему Републике Србије, институцијама, привреди али и директно становништву. Италијанске компаније тиме додатно доказују да су чврсто везане за Србију у којој послују.

 

Водећи се управо таквом мисијом и циљевима, у уторак, 14. априла, италијанска компанија Ла Линеа Верде која послује у Добринцима у општини Рума, донирала је 8 тона својих производа тј. упакованих салата спремних за употребу чија је вредност око 5 милиона динара. По речима директора ове компаније Симонеа Аполонија, ова иницијатива реализована у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, подразумева испоруку салате Клиничком центру Војводине као и у 20 студентских и волонтерских центара у Војводини који ће припремити прехрамбене пакете за пензионере и угрожене грађане.

                                                maskakofi

 

Чин одговорности према заједници у претходном периоду од почетка пандемије показале су и италијанске компаније које у Србији послују у сектору текстилне индустрије. Део својих производних капацитета ове италијанске фирме су намениле изради немедицинских заштитних маски. Од Суботице до Ниша, преко Ваљева и Јагодине до Кикинде, италијанске компаније до сада су произвеле и донирале више десетина хиљада заштитних маски општинама, полицијским управама, становништву, али и за потребе запослених у локалним компанијама којима је безбедност запослених у овом критичном тренутку на првом месту. Компанија Аунде је донирала заштитне маске чланицама Конфиндустрије Србије, а Олимпиас Книттинг је припремила посебно дизајниране заштитне маске за извршни тим канцеларије Конфиндустрије у Србији.

 

Више о досадашњим донацијама чланица Конфиндустрије у борби против пандемије узроковане вирусом Kовид 19:

 

УниКредит Банка Србија, једна од 170 чланица Конфиндустрије која окупља италијанске компаније које успешно послују код нас, у жељи да подржали борбу против пандемије донирала је Републичком фонду за здравствено осигурање 50.000 евра, у динарској противвредности.

 

Истом фонду је компанија Нелт, такође чланица Конфиндустрије донирала 240.000 евра и то за набавку 10 респиратора за лечење најтежих облика болести изазваних вируса Ковид 19. А Неопланта је као вид наменске помоћи становништву Србије у време пандемије поклонила робу у вредности од 6.000.000 динара и то као де пакета за акцију помоћи за 173.000 Београђана старијих од 65 година са најнижим пензијама.

 

ДДОР осигурање, дугогодишњи партнер Конфиндустрије, донирало је укупно 11 милиона динара помоћи републичким и покрајинским институцијама, као и Граду Новом Саду за подршку у борби против КОВИД-19.

 

Конфиндустријин члан – Трансфера донирала је заштитне маске и средства за дезинфекцију Института за здравствену заштиту мајке и детета ,,др Вукан Чупић“, док је компанија Ланзи Груп донирала је 1000 водоотпорних медицинских мантила болници Мауризиано у Торину.

 

Једна од водећих осигуравајућих кућа, такође члан Конфиндустрије, Генерали Осигурање Србија је, желећи да додатно заштити своје клијенте у овим ванредним околностима одлучила да клијентима који имају полису осигурања малог и средњег предузећа и клијентима који имају животно осигурање бесплатно прошири покриће у случају болести изазване вирусом Ковид-19. Компанија је своју солидарност и жељу да помогне грађанима Србије показала и донацијом средстава за набавку медицинске опреме потребне за спречавање ширења корона вируса тако што је заједно са компанијама чланицама Удружења осигуравача Србије, донирала средства за набавку респиратора, тестова за корона вирус, реагенаса и друге медицинске опрема потребне током трајања пандемије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 април 2020 20:05

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија