Кућа Добрих Вести

Login

Донација Јапана за набавку медицинске опреме за борбу против заразних болести

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ambasadorjapčanВлада Јапана ће обезбедити укупан износ од 100 милиона јена (око 820.000 евра) Влади Републике Србије са циљем јачања здравственог система земље у борби против заразних болести, укључујући ЦОВИД-19, кроз набавку медицинске опреме.

 

Размена Нота за ову донацију је 5. августа 2020 године, у Београду, потписана од стране Њ.Е. г. Ђунићија Марујаме, амбасадора Јапана у Републици Србији и Њ. Е. др Златибора Лончара, министра здравља Републике Србије.

 

Преко 20.000 људи у Републици Србији је заражено ЦОВИДом-19 и нови случајеви оболелих се још увек откривају. Под таквим околностима, јачање здравственог система је од велике важности. Ова донација ће здравственим установама, посебно оним у руралним деловима Србије, обезбедити јапанску радиолошку опрему, амбулантна возила, као и другу медицинску опрему. Донација висококвалитетне јапанске медицинске опреме ће допринети смањењу разлика у здравственој нези која постоји међу регионима у Србији.

 

Ова донација има за циљ да ојача здравствени систем Србије у борби са заразним болестима, укључујући и ЦОВИД-19, не само тренутно већ и у дугорочној перспективи. Имајући у виду чињеницу да је ЦОВИД-19 постао глобално питање, за међународну заједницу је од пресудног значаја да уложи заједничке напоре. Јапан ће наставити блиско да сарађује са међународном заједницом у решавању овог глобалног изазова.

 

Народ Јапана се нада да ће овај пројекат бити успешно спроведен и да ће наша подршка допринети добробити народа Србије.

 

Јапан такође очекује да ће овим пројектом пријатељски односи између Србије и Јапана бити додатно ојачани.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија