Кућа Добрих Вести

Login

Последњих 100 – за Фонд солидарности културних радника и радница Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

FONDSOLIDARNSOTIКо-оснивачи Фонда Солидарности културних радника и радница Србије позивају грађане и правна лица (компаније, установе, фондације, организације) да помогну у прикупљању још 100.000 динара у оквиру crowdfunding кампање за прикупљање средстава за солидарну помоћ културним радницима и радницама у Србији, који су се, због немогућности да раде у условима здравствене кризе изазване корона вирусом, нашли у ситуацији егзистенцијалне угрожености.

 

До сада је донацијама прикупљено 500.000 динара и потребно је, у наредне две недеље, прикупити још 100.000 динара, да бисмо могли да помогнемо јос 20 наших колегиница и колега. Донације се уплаћују преко платформе http://donacije.rs/fond-solidarnosti/

или преко жиро рачун Асоцијације НКСС (за Фонд солидарности) број 205-351975-08 у Комерцијалној банци.

 

Да подсетимо ко-оснивачи Фонда солидарности већ су успели су да од међународних донатора обезбеде средства у износу од 38.000 ЕУР, што ће, уз ових 600.000 динара бити довољно за помоћ за 170 колегиница и колега. Нажалост то ће бити само 10% од онога сто су тренутне потребе јер је на позив за доделу солидарне помоћи стигло 1668 пријава.

 

Ова кампања показала је солидарност у условима кризе, али је показала и да огроман број културних радника и радница није препознат нити узет у обзир при додели мера помоћи од стране Владе Србије када им је то било најпотребније.

 

Можемо да будем поносни, урадили смо и више него сто смо могли - али су за ове проблеме потребна системска решења.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија