Кућа Добрих Вести

Login

Банка хране: 500 пакета помоћи за најугроженије особе са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bankahranedonacijaБанка хране Београд прикупља средства за 500 хуманитарних пакета помоћи хране и хигијенских средстава за особе са инвалидитетом које су изван система социјалне помоћи – заложи се и ти да нико не буде гладан.

 

Након успешне акције током ванредног стања, у којој су успели да формирау и поделе 8000 хуманитарних пакета, одлучили су да сличну акцију наставе за социјалну групу којој је и даље потребна помоћ за најосновније животне потрепштине. Око 500 особа са инвалидитетом које нису евидентиране преко Центра за социјални рад, већ преко удружења за ОСИ, које су слабијег материјалног статуса, остале су без помоћи након престанка ванредног стања и активности намењених умањивању последица коронавируса у Србији. Због тога, потребна је ваша помоћ да пакете потрепштина допреме до најугроженијих крајњих корисника и помогнемо им да се изборе са последицама вишемесечне борбе са изазовима пандемије.

 

Замисао је да се од донација намирница које БХБ редовно добија, и намирница које желе да набаве кроз ову кампању формирају 500 хуманитарних пакета. Тим Банке Хране би након тога прионуо на посао у којем су увежбани: паковање пакета са волонтерима и дистрибуцију истих до крајних корисника, уз обезбеђивање хране за волонтере преко редовних спонзора као и формирање финансијских известаја о утрошеним прикупљеним средствима.

 

Ко је Банка хране?

 

Банка хране Београд (БХБ) је хуманитарна, непрофитна организација основана 2006. године са циљем да допринесе смањењу сиромаштва, глади и расипања хране. Мисија се заснива на идеји ширења културе давања, волонтирања, промовисања солидарности међу грађанима, као и подизању свести о проблему сиромаштва у Србији, ширењу филантропије и подстицању друштвено-одговорног пословања.

 

Кроз активности апелују на солидарност тј. пружање помоћи онима којима је најпотребнија. БХБ сарађује са преко 100 разних организација и социјалних установа широм Србије. Главна активност организације се састоји у прикупљању намирница и подели истих најугроженијим категоријама становништва. Банка хране прикупља намирнице од компанија произвођача хране, агро-индустрије, трговинских ланаца прехрамбених производа и дели их свим угроженим категоријама: деци и младима са сметњама у развоју или без родитељског старања, особама са инвалидитетом, самохраним мајкама/родитељима, расељеним лицима, породицама без примања, бескућницима, старим лицима, корисницима народних кухиња, корисницима Сигурних кућа, незапосленима, Ромима итд.

 

Шта ће обезбедити ова кампања?

 

Траже солидарне људе који ће препознати важност онога чиме се баве и заложити се да дођу до циља и опскрбе 500 особа са инвалидитетом основним потрепштинама. Пакет помоћи састоји се од основних намирница, хигијенских средстава, витамина, средстава за чишћење и донеће овим људима практично и преко потребно олакшање у току ове кризе. Пандемија вируса КОВИД-19 је имала далекосежан утицај и последице које ћемо тек осетити – не заборавимо на најугроженије делове нашег друштва у овако тешком тренутку.

 

Група 484 и Норвешка амбасада дуплираће сваку донацију до укупног износа од 235.000 РСД – зато сваки Ваш залог вреди дупло! И мале донације су значајне, и погураће до циља.

 

Извор: Donacije.rs


Последњи пут измењено субота, 21 новембар 2020 17:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија