Кућа Добрих Вести

Login

Кампања „Блокирај мржњу, подели љубав“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

shaeretheloveЕвропска Унија и Савет Европе покренуле су данас кампању против говора мржње на Западном Балкану под називом - „Блокирај мржњу. Подели љубав.“

 

Кампања је настала како би се супротставила растућој појави говора мржње, која је у порасту широм Европе, угрожава социјалну кохезију и доводи људска права у опасност. На Западном Балкану говор мржње посебно погађа чланове рањивих група, који су вец́ стигматизовани и дискриминисани током пандемије КОВИД-19.

 

Имајући у виду епидемиолошку ситуацију, читава кампања ће се одвијати онлајн, преко страница на друштвеним мрежама Фејсбук, Инстаграм и Твитер под називом „Block the hatred.Shaer the love“. (Блокирај мржњу. Подели љубав) и трајаће наредних година.

 

Активисткиње и активисти, новинарке и новинари, студенткиње и студент, као и сви они који мисле да љубав може да се бори против мржње, добродошли су да буду део ове кампање. Позивамо вас да пратите и делите поруке, али и да их користите као одговор на различите облике мржње који утичу на приватни живот и живот у заједници како вас, тако и ваших чланова породице, пријатеља или било које друге особе. Амбасадори против говора мржње (No Hate Speech ambassadors), истакнуте јавне личности на Западном Балкану, активно ц́е учествовати у кампањи.

 

„Не само институције, већ и људи, сваки појединац треба да буде спреман да одговори на говор мржње. Данас се придружујем кампањи Блокирај мржњу, подели љубав и позивам вас да урадите исто. Придружите нам се и пратите кампању у наредном периоду“, рекла је шефица Делегације Европске уније при Савету Европе, Меглена Кунева.

 

Директорка Генералног директората за програме Савета Европе, Верена Тејлор, додала је: „Европска комисија против расизма и нетолеранције, тело Савета Европе које се бави борбом против дискриминације, припремило је јасне смернице о одговору на говор мржње за државе и организације цивилног друштва. Један видљив и снажан инструмент јесте и кампања против говора мржње, која је покренута у оквиру програма Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску. Позивамо вас да се прикључите овом покрету против говора мржње и заузмете став за различитост и једнакост“.  

 

Амбасадори против говора мржње, истакнуте јавне личности на Западном Балкану, активно ће учествовати у кампањи.

 

Видео и други материјали ће бити доступни на страницама на друштвеним мрежама посвећеним кампањи, као и на интернет страници Horizontal Facility програма.

 

 

Ова кампања се спроводи у оквиру пројекта „Промоција различитости и једнакости на Западном Балкану“, који је део заједничког програма Европске уније и Савета Европе „Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску 2019-2022“, који спроводи Одељење за борбу против дискриминације Савета Европе.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 16 децембар 2020 17:07

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија