Кућа Добрих Вести

Login

Учи да би постао лидер

Оцените овај чланак
(5 гласова)

LBL4БЕОГРАД - Студентска организација AISEC 18. фебруара организоваће скуп „Lead by learning” (Uči da bi bio lider), у оквиру интернационалног пројекта Global Leaders’ Summit, који окупља младе људе из 113 земаља у којима ова организација постоји.

На овој манифестацији ће се окупити студенти из целог света и дискутовати о образовању, усавршавању и личном напретку.

Учесници ће имати прилике да се у познају са представницима компанија, невладиним организацијама и говорницима из целог света, који су подржали пројекат АИЕСЕЦ у Србији, а који је препознао континуирано учење, као тему коју треба покренути у нашем региону.

Идуће године ова студентска организација организоваће бесплатну једнодневну конференцију за 450 домаћих и 250 страних студената „Lead by learning” са предавањима о целоживотном учењу која ће се одржати 18. фебруара 2013. године.

Борац за реформе у образовању, оснивач креативних школа у Великој Британији, Marcus Orlovsky, директор „Bryanston Square“-a, посебан је гост на овој манифестацији. Он ће говорити о свом раду, професионалном искуству и виђењу свих могућности реформисаног образовања у Задужбини Илије Коларца у Београду.

Стварајући одговарајућа окружења за учење посебну пажњу посвећује младима, начину на који се предаје, као и садржају који се пружа како би наши будући лидери могли да расту и развијају се у складу са својим потенцијалима. Орловскy, ужива да ради на пројектима који су окарактерисани као немогући и тежи ка стварању резултата који делују "очигледно“, али тек након примене.

У креативним школама које развија, студенти проводе дане цртајући, истраживајући, слушајући музику и радећи експерименте везане за конкретну тему тим повезујући неколико  предмета у целину. За сваку активност коју обављају имају посебно опремљене просторије. У сали за предавања добијају савете од експерата, у посебним просторијама раде у групама и дискутују. Инспирацију добијају у музичком студију, а на позоришној сцени имају прилику да вежбају и да се изражавају. Учење се догађа свуда и у сваком тренутку.

AIESEC је међународна платформа која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале. Присуством на преко 2.400 универзитета у 113 земаља са преко 86.000чланова, АИЕСЕЦ је препознат од стране Уједињених Нација као највећа организација на свету вођена од стране студената.

Све даље информације о конференцији и пријави учесника можете сазнати на интернет страници: gls2013.org

                                                Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 децембар 2012 22:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија