Кућа Добрих Вести

Login

Одазовимо се апелу за помоћ особама са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(4 гласова)

feniksБЕОГРАД – Поводом данашњег првог Међународног дана среће, у коме Уједињене нације позивају на веће узајамно помагање међу људима како би овај свет био бољи, “Кућа добрих вести” придружује се хитном апелу за помоћ Удружења особа са инвалидитетом “Феникс” у Београду и моли све људе добре воље да на рачун тог Удружења уплате свој добровољни прилог.

Своје прилоге можете да дате и лично у суботу 23. марта у Кнез Михаиловој улици у Београду где ће чланови Удружења “Феникс” од поднева па до вечерњих сати изложити своју донаторску кутију и упознавати људе са проблемима са којима се суочавају особе са инвалидитетом у Србији.

 

 

 

“Феникс” позван на Генералну скупштину особа са инвалидитетом

 

“Љубазно молимо све хумане људе за хитну финансијску помоћ за представнике удружења особа са инвалидитетом "Феникс" који су позвани да представљају Србију на Генералној Скупштини Светске организације особа са инвалидитетом – World Disability Union, која ће се одржати од 5. до 8. априла ове године у Истанбулу (Турска)”, наводи се у апелу ове организације достављеном “Кући добрих вести”.

Удружење особа са инвалидитетом “Феникс” је социохуманитарна организација, добровољно невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области промовисања и помоћи особа са инвалидитетом Републике Србије.

 

Чланови удружења су особе са инвалидитетом различитих облика, категорија и врста инвалидитета, а финансирају се, како је наведено у саопштењу, искључиво из повремених донација које користе за планирање програмских активности и помагању инвалидима у нашој земљи.

“Феникс” је од 2011. године члан Светске уније особа са инвалидитетом и члан Комисије за унапређивање спорта и туризма за особе са инвалидитетом на глобалном нивоу, где у име наше организације дајемо велики допринос у свету за унапређење положаја особа са инвалидитетом и успешно промовишемо Београд и Србију пред светом, изјавио је за наше интернет новине професор Бранко Јокић (дистрофичар), председник Удружења.

 

 

За шта је потребна хитна помоћ

Замолили би смо вас да нам помогне за део трошкова за наш тим (Феникс):
- 3 повратне авио карте за Истанбул
- Хотелски смештај и храну
- Израду промотивног материјала ( роло панела,рекламних брошура,флајера,визит карти,поклон фасцикли,израду рекламних мајци,рекламних заставица,рекламних цд итд.)

Нашем удружењу је неопходан и сваки други вид помоћи, јер помоћ коју добијамо од државе је недовољна.
Највећи део наших чланова чине издржавана лица која живе од социјалне помоћи,која је недовољна за подмиривање основних животних потреба.
Пошто смо препуштени сами себи молимо Вас да нам помогнете у складу са Вашим могућностима

Како можете донирати средства

Број динарског рачуна Удружења “Феникс” у ProCredit banci је: 220-115366-90

За девизне уплате For payments in EUR:
1. Commerzbank AG Frankfurt/Germany  
SWIFT: COBADEFF, BLZ 500 400 00                                                 
Correspondent account No. 400 876 806 100 EUR                                            

2. Standard Chartered Bank (Germany) GmbH, Frankfurt                                                 
SWIFT: SCBLDEFX; Correspondent account No. 181 068 04 EUR                                            

3. Deutsche Bank AG Frankfurt/Germany  
SWIFT: DEUTDEFF, Correspondent account No. 100 9358961 00 EUR

Подаци о Удружењу особа са инвалидитетом “Феникс”

PIB: 106642635
MATIČNI BROJ: 28014996
Broj  dinarskog računa: 220-115366-90
Predsednik udruženja:
Prof.Branko Jokić (distrofičar)
Kontakt tel: 064/162-55-80
Adresa: Ul.Delovi br 23/7 Resnik 11231 Beograd
Association of Persons with Disabilities  "Phoenix"
The president of the association:
Prof.Branko Jokić(dystrophy)

Извор: Кућа добрих вести 


Последњи пут измењено среда, 20 март 2013 13:14
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија