Кућа Добрих Вести

Login

Бициклистички клуб "ВЕЛО" - Саопштење за јавност

Оцените овај чланак
(0 гласова)

Традиционална 13. Међународна јуниорска трка "Трофеј Сајамских градова " је од стране полиције прекинута из разлога што је забрањено одржавање другог дана трке (20.05.2012.) на кружној стази око Петроварадинске тврђаве где би 4 сата (10,00-14,00) био забрањен саобраћај за аутомобиле у четири улице.

У 13,00 часова (петак 18.05.2012.) организатор трке прима Решење Министарства унутрашњих послова Полицијске управе Нови Сад којим се одобрава први дан трке 19.05.2012. а истовремено ОДБИЈА захтев за одржавање спортске приредбе на путу за 20.05.2012. године на кружној стази у Петроварадину због, цитирамо "одржавања другог круга избора за Председника Републике Србије и посланике у скупштини АП Војводина чиме би био онемогућен или отежан приступ грађана  бирачким местима".

Први дан трке Саобраћајна полиција успешно обезбеђује такмичаре и караван. И за други дан Саобраћајна полиција је све припремила за покривање дела регулације  саобраћаја и саобраћајне безбедности, надлежне службе за постављање саобраћајне сигнализације су припремиле све неопходно за затварање саобраћаја по пројекту. Саобраћај и  кретање пешака НИЈЕ онемогућен. Како се ради о четири улице које окружују Петроварадинску тврђаву нема сметње за прилаз стамбеним објектима становника као и ЈЕДНОМ БИРАЧКОМ МЕСТУ са три изборне јединице. Истог дана, се у другим градовима несметано одвијају друштвено спортске манифестације које такође користе саобраћајнице (бициклијада у Београду, дерби Војводина Црвена Звезда у Новом Саду и др...).

Овакву одлуку је донео Заменик начелника Полицијске управе Нови Сад на бази ПРОЦЕНЕ свог потчињеног Начелника полиције за јавни ред и мир. И поред понуђених алтернативних решења од стране организатора Полицијски чиновници Новог Сада су очекивали да се у једном дану (субота) активирају пројектантске куће, друге јавне службе и институције, од локала до републике, и ангажују за израду елабората и сагласности за алтернативна решења организатора, како би Полиција изашла у сусрет и издала дозволу за одржавање другог дана трке (лицемерно или ми нешто не разумемо?). Напомињемо да су своју одлуку донели на бази ПРОЦЕНЕ једног човека иако је организатор претходних месец дана прибавио све законски неопходне пројекте и сагласности надлежних републичких и локалних организација и предузећа и локалне управе, а затим их предао Полицијској управи Нови Сад у законском року.

Трка је најзначајнија јуниорска међународна бициклистичка манифестација на балкану и редовна и традиционална активност бициклистичког спорта.

Саобраћајница је БИЦИКЛИСТИЧКИ СПОРТСКИ ОБЈЕКАТ у складу са Законом о спорту те заиста нема разлога да се то подводи под политичке манифестације или скуповер. Други спортови имају своје објекте и могу своја такмичења да организују без обзира на дан избора, олимпијском спорту какав је бициклизам то није оствариво. За два места које су бициклисти својим резултатом обезбедили за Лондон конкуришу и двојица победника Трке "Трофеја
сајамских градова".

Велика је брука и бламажа што су ИНОСТРАНЕ и домаће екипе допутовале на дводневну манифестацију која се организује у складу са Међународним стандардима а дочека их ОТКАЗ за учешће који су добили у току трке.

Наставак трке ће се организовати када се, и ако се, за то после свега, обезбеде услови у складу са Законом и правилима бициклистичког спорта након решења жалбе коју ће организатор упутити у законском року наведеном у одлуци ПУ Нови Сад.

Велику захвалност дугујемо страним и домаћим учесницима, јавним службама и организацијама на разумевању и подршци коју су пружили организатору у тренуцима доношења најнепопуларније одлуке.

Председник Бициклистичког клуба Вело,
Небојша СУБИЋ

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 05 јун 2012 13:13
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија