Кућа Добрих Вести

Login

Почиње кампања - Приоритет за децу и труднице

Оцените овај чланак
(5 гласова)

skupstinaБЕОГРАД - Почетак кампање "Приоритет за децу и труднице" биће обележен сутра у Кнез Михаиловој улици у Београду, а њен циљ је да се укаже на значај рађања деце и важност и улогу породице у друштву.

Кампања је потекла на иницијативу председника скупштинског Одбора за права детета  и председника Народне скупштине Небојше Стефановића.
Иницијатива, како истичу организатори, треба да подсети да се Србија суочава са падом наталитета, те да је потребно више пажње посветити тој циљној групи и указати на значај материнства и породице у нашем друштву.
У програму ће учествовати Музичка радионица Мари, Мари, Пеђолино, Пеђа мађионичар.

Предност на шалтерима за децу и труднице

Заједно са јавним предузећима, институцијама и министарствима, покрећемо кампању “Приоритет за децу и труднице“. Циљ је да свако ко дође са децом, пред било који шалтер, где год да се чека ред, има приоритет. Акција не захтева додатна средства из буџета, а показује добру вољу државе да исправи неправде, изјавио је председник Скупштине Небојша Стефановић поводом ове своје иницијативе.
“Залажем се за више права за жене, мајке и децу, која су наша будућност. Предложио сам Закон о изменема и допунама Закона о раду, који омогућава да породиље имају паузу од два сата за подој деце, и да не може да им се прекине радни однос. Циљ нам је да створимо апсолутну једнакост, да жене имају иста примања, да их нико не пита при запошљавању да ли ће рађати. У парламенту смо показали једнакост на неколико примера, међу којима је и тај што је формирана Женска мрежа”, предочио је Стефановић.

Ко је подржао акцију

Иницијативу "Приоритет за децу и труднице", подржали су Одбор за права детета Народне скупштине, Повереник за заштиту равноправности, Заштитник грађана, Уницеф, Центар за права детета, Модс, Удружења родитеља, Пријатељи деце Србије, Телеком, Поште Србије, ЈАТ Ервејз, Аеродром Београд, ГСП, ЕПС, МУП Србије, Дирекција за јавни превоз, РФЗО, Железнице Србије.
Акција почиње у 12,30 часова, код ресторана Вапиано.

                                                                                                                       Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 14 јун 2013 17:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија