Logo
Одштампајте ову страницу

Максимовићева и Терзић у древној Олимпији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1OLIMPIJAMEDITERANCIUATINIАТИНА - Ивана Максимовић олимпијска вицешампионка у стрељаштву и Дејан Терзић кајакашки олимпијац представљали су Србију на првој међународној олимпјској академији  у древној Олимпији у организацији Међународног комитета Медитеранских игара.


Чак 33 врхунска спортиста из 18 медитеранских земаља (Албанија, БиХ, Хрватска, Кипар, Египат, Француска, Македонија, Грчка, Италија, Либан, Малта, Мароко,Сан Марино, Србија, Словенија, Тунис, Шпанија и Турска) пратило је веома интерсантна предавања о олимпизму, историји олимпизма и разменило искуства са Олимпијских и Медитеранских игара.
Учеснике је поздравио Амар Адади, председник Међународног комитета МИ и говори је о историји Медитеранских игара и њиховој будућности.
- У току семинара покренута је инцијатива да се формира Спортска комсија Међународног комитета МИ што је и прихваћено – каже Ивана Максимвоић.- Било је доста речи и о нашим  искуствима са великих такмичења, посебно са Медитеранских игара а доста се разговарало и о положају жена у спорту и њиховом учешћу на Медитеранским играма. Атмосфера је била сјајана, лепо смо се дружили а присуствовали смо и  свечаности на античком олимпијском стадиону у Атини предаји олимпијског пламена домаћинима Зимских олимпијских игара у Сочију идуће године. Хвала Олимпијском комитеу Србрије што нам је омогућио да присуствујем овам изузетном семинару, али и предствницима Међународног комитета Медитеранских игара на гостопримтву уз честитке на изванредној организацију.
Веома интерсантна предвања одржали су чланови Извршног комитета Међународног комитета МИ Давид Тицано, Марва Магхур и Ноур Ел Јоуда Карфоул, Тулио Параторе председник Комисије за развој и сардњу и њен члан Љуљана Ујлаки Субић.
Млади спортисти упознати су и да ће се прве Медитеранске игре у спортовима на плажи одржати од 21. до 30. августа 2015. у Пескари у Италији, која је са 38:31 у гласовима претекла Марсељ.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 15 октобар 2013 16:45
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015