Logo
Одштампајте ову страницу

Мири Максимовић тренерска лиценца ИССФ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1miraiivanamaksimovicБЕОГРАД - Мира Максимовић, теренер репрезентације и олимпијске вицешампионке Иване Максимовић, до скора у Новом Београду Ушћу а од нове сезоне у новом клубу „Академија Максимовић“, успешно је положила испит за тренерску „Ц“ лиценцу Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ).


- Захваљујем се Олимпијском комитету Србије који ми је помогао да похађам овај семинар. Одржан је у финском месту Куортане где се налази и тренажни центар финског стрељаштва, а лиценциран је и као међународни тренажни центар ИССФ у оквиру програма усавршавања и школовања тренера који се спроводи у сарадањи са Међународним олимпијским комитетом -  каже Мира Максимовић.- Похађали су га тренери и из Тајланда и Аустралије уз још десетак стручњака из европских земаља. Саминар је обухватио предавања за све дицсиплине класичног стрљаштва пушком и пиштољем, као и у гађању глинених голубова. Уз теоретски део одржано је и много радионица где смо говорили о искуствима у раду са стрелцима. Ужа тема били су ставови пушком, а један од демонстратора био је и француски олимпијац Валериан Сувеплан који је говорио о тешкоћама и изазовима кроз које је прошао у току каријере када је, у једном ттенутку, хтео и да напусти стрељаштво. Било је речи и о практичном, свакодневном раду са такмичарима што нарочито занима сваког тренера.
Предавачи - ментори били су Жељко Тодоровић (Црна Гора), Кимо Или Јаскари (Финска), Кевин Кити (Ирска) и Клаудио Робаца (Италија). Тодоровић, који је и директор тренерских академија ИССФ, је посебно подвукао велико интересовање која влада за ове семинаре и да је доста полазника „Д“ семинара наставило школовање.
- Пре три године у Бару прошла сам „Д“ семинар и било је нормално да наставим. Сигурна сам да ћу остати у овом процесу школовања и да је следећи изазов „Б“ лиценца - додала је Мира Максмовић.- Биће веома напорно ускладити обавезе јер нови клуб „Академија Максимовић“ тражи 24 – часовно ангажовање. Боримо се да пронађемо простор, пошто без стрелишта не можемо квалитетно да радимо  и молим све добронамене да нам помгну да добијемо кров над главом. Тренутно смо још увек у стрљлишту Новог Београда Ушћа у атомском склоништу  и захваљујем им се на гостопримству и изузетној сарадњи.
У клубу „Академија Максимовић“ су, за сада, Ивана Максимовић, Драгана Тодоровић, Ана Акифовић, Миленко Себић, Марко Максимовић и Горан Максимовић. Мира Максимовић истиче:
- Решили су да пређу иако су знали да услови неће бити најоптималнији у прво време, да нас чека много тешкоћа, јер немамо средстава чак ни да платимо котизације за такмичења. Са децом и новим стрелцима можемо да почнемо да радимо тек када нађемо стрелиште. Видела сам у последњих неколико месци два фантастична објекта, у Куортанеу у Финској и у Дортмунду у Немачкој  и имам визију како да, када добијемо простор, уредимо наше стрелиште. Узор ми је и начин на који је Драган Јовић тренер теквондоке Милице Мандић осмислио  тренинг салу. Желим да уз стрелиште буде и леп простор где има места да се поседи, да родитељи сачекају дете док заврши тренинг, али и да спортисти попричају и друже се...
У Србији, „А“ тренерску лиценцу ИССФ има Горан Максимовић који је и предавач на семинарима. „Б“ лиценцу поседују Јасна Шекарић и Немања Миросављев, а „Ц“ Јелена Аруновић, Драган Марковић и Мира Максимовић.  Са „Д“ лиценцом Србија има више од десет стручњака.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 26 октобар 2013 13:49
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015