Кућа Добрих Вести

Login

Победници конкурса Траг фондације за обуку јавног заступања

Оцените овај чланак
(4 гласова)

tragБЕОГРАД - На конкурсу „Траг фондације“ дванаест организација је добило могућност да добије обуку из области јавног заступања. 

Конкурс је реализован у оквиру програма „Јавно заступање за реформу социјалних услуга“ и дванаест организација ће у новембру 2013. и јануару 2014. године проћи три тродневна семинара из области јавног заступања. 
Јавно заступање за реформу социјалне заштите, у оквиру програма Иницијатива за реформу социјалне заштите, Траг реализује уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), у циљу унапређења система социјалне заштите у Србији.

Организације изабране на конкурсу

Семинарима ће присуствовати по две особе из следећих организација:
Удружење Рома Нови Бечеј, Нови Бечеј
Локална грађанска иницијатива – LogIN, Ариље
Лужничке рукотворине - Женски етно центар, Горчинци, Бабушница
Друштво за помоћ МНРЛ ’’Пчелица’’, Брус
Удружење за подршку особама са психофизичким сметњама „ЗаЈедно“, Суботица
Друштво за церебралну парализу, дечију парализу и плегије, Пожега
Удружење грађана „Нови дан“, Београд
Удружење грађана „Снага пријатељства“- Амитy, Београд
Удружење Јелек, Гроцка, Београд
Форум жена Мали Иђош, Мали Иђош
Удружење Тимочки клуб, Књажевац
Центар за развој цивилног друштва, Зрењанин

Најбољима новчана подршка од 12.000 долара

Циљ програма је да едукацијом и доделом донација подржи процес транзиције система социјалне заштите у Србији кроз активно учешће организација цивилног друштва у пружању услуга социјалне заштите на локалном новоу.

Након завршене едукације, и одлуке Одбора за донације, најбоље разрађени и најреалистичнији пројекти добиће новчану подршку за почетак реализације, у износу до 12.000 долара, у динарској противвредности.
Пројекти који добију новчану подршку добиће и сталну стручну подршку и консултантску помоћ током реализације од стране особља канцеларије Трага и стручних сарадника и сарадница.
Програмом Јавно заступање за реформу социјалне заштите желе се подстаћи организације да покрену иницијативе јавног заступања које ће утицати и на доносиоце одлука на локалном нивоу на сарадњу у спровођењу и примени Закона о социјалној заштити.
Програм има за циљ да обухвати услуге за шири опсег рањивих група, а посебно за децу, стара лица и особе са инвалидитетом.

                                                                                                  Извор:Кућа добрих вести/Траг фондација


Последњи пут измењено среда, 06 новембар 2013 10:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија