Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс - идејно решење плаката кампање “Месец ромског женског активизма”

Оцените овај чланак
(4 гласова)

romi1БЕОГРАД /НИШ - Организација за оснаживање жена из друштвено маргинализованих група „Женски простор“ из Ниша објавила је позив за достављање предлога за идејно решење плаката за пету националну кампању “Месец ромског женског активизма”, која ће се одржати у периоду од 8. марта до 8. априла 2014. године.

Конкурс је отворен до 31.01.2014. године. Ова кампања се спроводи у више од 25 градова и општина широм Србије и шаље поруку о раду, успесима и променама кроз залагања Ромкиња активисткиња окупљених у Ромској женској Мрежи (РЖМ) Србије.

Позив за предлагање визуелног решења кампање 2014. је упућен дизајнеркама и онима које то желе да буду. Посебно се охрабрују чланице и сараднице Ромске женске мреже за учешће на конкурсу.

Водећа тема овогодишње кампање је Активно учешће Ромкиња у јавном политичком животу. Тема може укључити све визуелне елементе који упућују на оснаживање, прихватање и укључивање Ромкиња у јавни политички живот, као и утицај тог укључивања на борбу против фашизма и дискриминације, расизма, сексизма и насиља над женама.

Циљна група плаката су медији и јавност Републике Србије. Обезбеђене су и новчане награде за најбоље радове на Конкурсу: прво место – 20.000 динара, друго место – 10.000 динара и треће место - комплет књига из библиотеке „Женског простора“

Више о конкурсу можете прочитати ОВДЕ

Идејна решења претходних кампања "Месец ромског женског активизма" можете погледати ОВДЕ

О Удружењу „Женски простор“

romi2

Женски простор је удружење грађанки које постоји од 1997. године, званично регистровано 1998. у Нишу.Оснивачице су младе активисткиње различитих женских група на територији града Ниша које су препознале потребу да се по први пут у граду оснажују и организују жене из маргинализованих друштвених група.

На почетку су окупиле ромске студенткиње и студенте, жене из ромских махала, жене расељене и избегле током ратова у бившој Југославији, особе другачије сексуалне оријентације од хетеросексуалне, као и самохране мајке, у циљу подстицања самоорганизовања и ширења активизма.

Током рада Женски простор посвећује највише пажње Ромкињама, како онима које живе у ромским насељима, тако и онима које су интегрисане али се суочавају са дискриминацијом на основу свог порекла. Области у којима су радиле до сада су: феминистичка и антифашистичка едукација, описмењавање и дошколовање, економско оснаживање, политичка партиципација, лобирање и заговарање системских решења, јачање женских иницијатива и организација, рад са медијима и јавношћу на укидању стереотипа и предрасуда, култура и уметност.

                                                                                        Извор: Кућа добрих вести/Женски простор


Последњи пут измењено понедељак, 20 јануар 2014 23:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија