Кућа Добрих Вести

Login

У Гранади ће се поделити 64 визе за Рио

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1vizezarioivana2МИНХЕН - Међународна федерација спортског стрељаштва (ИССФ) чије је седиште у Минхену саопштила је како ће се освајати олимпијске визе за Рио 2016.


На Шампионатима света 2014. и 2015, Светским куповима у 2015. и континенталним првенствима у 2015. поделиће се укупно 357 олимпијских виза (214 за мушкарце и 143 за жене). Девет виза (пет за мушкарце и четири за жене) аутоматски добија земља домаћин (Бразил) док ће трипартитна комисија имати на располагању још 24 визе да их расподели по принципу унверзалности. Укупно ће у Рију гађати 390 стрелаца у 15 дисциплина. Максималан број стрелаца који може да квалификује један национални олимпијски комитет је 30 (18 мушкараца и 12 жена). У свакој дисциплини могу да гађају само по два стрелца из једне земље.
Циклус почиње на Светском шампионату у Гранади у Шпанији (све дисциплине, класично стрељаштво и глинени голубови) од 6. до 20. септембра 2014. Ту ће се поделити за мушкарце и жене укупно 64 визе.  Мушкарци ће се борити за по пет виза МК пушком – тростав и 60 метака лежећи, за шест виза ваздушном пушком, четири визе МК пиштољем на 50 метара, шест виза ваздушним пиштољем и две визе МК пиштољем – брза паљба. Даме ће се борити за пет виза МК пушком тростав, шест виза ваздушном пушком, шест виза ваздушним пиштољем и пет виза МК пиштољем 30 плус 30 метака.  У гађању глинених голубова поделиће се за мушкарце  по три визе у трапу и скиту и две у дубл трапу, а за жене  по две у трапу и скиту.
На Шампионату света у гађању глинених голубова 2015. у Лонату поделиће се по две  визе у свакој дисциплини за мушкарце и жене, укупно десет (шест за мушкарце и четири за жене)..
За визе ће се у 2015. стрелци борити и на четири Светска купа у класичном стрељаштву – Минхену, Чангвону у Кореји, Форт Бенингу у САД и Габали  у Азербејџану. На сваком од њих поделиће се по 24 визе за Рио (стрелци који су већ испунили норму не рачунају се у пласману и земља која је испунила бонус од два стрелца по дисциплини више не конкурише) – мушкарци: МК пушка тростав - две, МК пушка 60 лежећи – две, ваздушна пушка - три, ваздушни пиштољ - три, МК пиштољ - две и МК пиштољ брза паљба - две, жене: МК пушка тростав - две, ваздушна пушка - две, МК пиштољ - две, ваздушни пиштољ – три.
У 2015. на првим Олимпијским играма Европе у Бакуу поделиће се 15 виза – по једна у свакој мушкој и женској дисциплини. На Шампионату Европе ваздушним оружјем у Ђеру у Мађарској 2015. расподелиће се 12 виза – по три ваздушном пушком и пиштољем за мушкарце и жене.
У гађању глинених голубова на четири Светска купа у 2015. поделиће се по две визе у дисциплини, укупно десет  (шест за мушкарце и четири за жене).
Стрелци са других континената бориће са за олимпијске визе  у 2014. и 2015. на Шампионату Азије (поделићче се 35 виза), Шампионату Африке (15),  Централно америчком првенству (11) и Панамеричким играма (20).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 08 фебруар 2014 20:01
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија