Кућа Добрих Вести

Login

Српски стрелци оборили седам светских рекорда у 2013.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1rekordandreaitrenerdonevicМИНХЕН - Српски стрелци су у 2013. чак седам пута постављали или обарали светске рекорде и Међународна федерација стрељачких спортова (ИССФ) чије је седиште у Минхену  ће ускоро и званично обавестити Стрељачки савез Србије и послати сертификате стрелцима  за ова изузетна достигнућа!


 Први светски рекорд основног дела  по новим правилима (финале почиње “од нуле”  не сабира се са основним делом, промењен редослед ставовима у троставима МК пушком, оцењивање погодака у основном делу ваздушном пушком и МК пушком 60 метака лежећи на децималу, дуелно гађање у финалу МК пиштољем за жене, скраћено време такмичења у скоро свим дисциплинама…) постигла је у фебруару прошле године Ивана Максимовић олимпијска вицешампионка из Лондона 2012. на Шампионату Европе у Одензеу у Данској ваздушном пушком 418 кругова. Потом је тај рекорд поправила  са 419,7 кругова на Светском купу у Чангвону Андреа Арсовић, која је на истом такмичењу са 455,4 кругова поставила и светски рекорд финала у троставу.
Два светска рекорда имао је и Андрија Златић, оба финална МК пиштољем прво 192,6 кругова на Светском купу у у Форт Бенингу и потом га је поправио на 196,7 кругова на Светском купу у Минхену.
И Немања Миросављев је имао два светска рекорда основног дела 1.162 круга МК пушком тростав на Светском купу у Форт Бенингу и потом у истој дисциплини 1.178 кругова на Светском купу у Минхену.
Ово је још једна потврда сјајне сезоне  који су имали српски стрелци  у 2013. када су освојили 31 медаљу (8 – 11 - 12) на ЕШ, Светским куповима, финалу Светског купа, Медитеранским играма и Универзијади .
Тренутни светски рекорд у троставу МК пушком за основни део је 1.182 круга (Камприани, Италија, финале Светског купа у Минену 2013).  Тренутно, светски рекорд ваздушном пушком основног дела за жене је 422,5 (Силинг Ји, Кина, финале Светског купа у Минхену 2013).
Светски рекорд финала у троставу МК пушком  за жене је 462,7 (Зубласинг, Италија, финале Светског купа у Минхену 2013).
МК пиштољем, светски рекорд финала за мушкарце држи са 200,7 кругова  Јонг Ох Јин (Кореја) са Светског купа у Гранади 2013.
Стари светски рекорди основног дела остали су у дисциплинама МК и ваздушни пиштољ за мушкарце и за жене.
Андреа Арсовић је са 419,9 кругова званична европска рекордерка основног дела ваздушном пушком.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 08 фебруар 2014 20:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија