Кућа Добрих Вести

Login

У Нишу отворен Центар за подршку породици

Оцените овај чланак
(2 гласова)

центаррррррНИШ - Породице за које постоји ризик да се распадну, односно да деца буду издвојена из њих, помоћ ће моћи да потраже у Центру за подршку “Путоказ” који је јуче отворен у Нишу.

Према речима Ане Ђорђевић, менаџера пројекта ,,Пружање услуга на локалном нивоу угроженим и маргинализованим друштвеним групама’’, у оквиру кога је отворен овај центар, фокус је на томе да се породице сачувају и оснаже да самостално решавају своје проблеме и пруже адекватну бригу деци.

„Центар је намењен породицама које из различитих разлога имају потешкоће да задовоље потребе своје деце и у којима постоји ризик да деца буду измештена из тих породица. Пружаћемо им психо-­социјалну подршку, а у одређеном обиму и материјалну подршку за хитне потребе”, каже Ђорђевић.

Подршка ће бити пружана самохраним родитељима, малолетним мајкама, вишечланим породицама и родитељима који имају потешкоће у одгајању и васпитању деце, објавио је портал „Јужне вести“.

Центар је смештен у Улици Светозара Марковића 1 (други улаз), а породице могу да се обрате за помоћ и путем телефона 018-510­-238.

У Центру “Путоказ” стручњаци ће радити индивидуално и групно са породицама, биће организовани тренинзи и клубови за родитеље и младе.

Пројекат ће трајати две године, а средства су обезбеђена од стране Европске уније. Реализује га Фондација СОС Дечија села Србија, уз подршку Центра за социјални рад "Свети Сава" и Центра за породични смештај и усвојење Ниш.

Извор: Кућа добрих вести/Јужне вести


Последњи пут измењено петак, 11 април 2014 00:03
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија