Кућа Добрих Вести

Login

Повећање запослености особа са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ОСОБЕЕЕЕЕЕЕЕБЕОГРАД - Градски центар за социјално предузетништво ће пројектом “Повећање запошљивости особа са инвалидитетом“ успоставити сервис подршке за запошљавање особа са инвалидитетом на територији града Београда.

Сврха успостављања сервиса је подизање нивоа знања и вештина особа са инвалидитетом како би постали конкурентнији на тржишту рада, као и оснаживања особа са инвалидитетом за рад у пословном амбијенту, објављено је на порталу inkluzija.gov.rs.

Кључна активност пројекта односи се на реализацију низа едукација које су усмерене на јачање капацитета полазника за запосливост. Шестодневни програм ће садржати едукације на теме:

Асертивна комуникација

Тренинг Пословне комуникације и основе канцеларијског пословања. Циљ тренинга је да полазници стекну знање и искуство потребно за административне послове, како код послодавца, тако и у сопственом предузећу.

Тренинг Основе канцеларијског пословања. Циљ тренинга је да полазници стекну знање и искуство из свакодневног пословања предузећа.

Тренинг основе рада на рачунару.

Тренинг Интернет комуникација – тражење информација на интернету, друштвене мреже и њихово коришћење у пословне сврхе, сајтови за тражење посла.

Симулација интервјуа за посао. Циљ модула је да корисници науче како да се што боље представе будућем послодавцу.

Пројектом је предвиђено да програм похађају две групе. Свака група ће имати по 12 полазника.

Након завршених тренинга корисници ће добити менторску подршку, у складу са интересовањима.

Пилотирање сервиса подршке за запошљавање особа са инвалидитетом на територији града Београда, Градски центар за социјално предузетништво реализује у оквиру пројекта “Одрживи сервиси подршке за особе са инвалидитетом” који спроводи Форум младих са инвалидитетом уз подршку Делегације Европске уније у Републици Србији и Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.

Пријаву за програм едукације преузмите са сајта: www.inkluzija.gov.rs

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 21 април 2014 15:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија