Logo
Одштампајте ову страницу

Максимовићева као број један ваздушном пушком одлази у Минхен

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1MINHENKUPIVANAMAKSIMOVIC2МИНХЕН - Ивана Максимовић у Минхену ће на Светском купу од 6. до 12. јуна гађати за медаље ваздушном пушком  као број један на најновијој листи Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) чије је седиште у главном граду Баварске.


Максимовићева је са 1.117 поена водећа на јунској ранг листи, а Андреа Арсовић је четврта овим оружјем са 452 поена.
МК пушком тростав, Арсовићева је шеста са 445 поена, а Максимовићева седма са 383 поена. Води Италијанка Цубласинг са 1.618 поена.
Зорана Аруновић ће као „број два“ ваздушним пиштољем изаћи на ватрену линију олимпијског стрелишта. На последњој ранг листи има тачно 1.000 поена. Водећа Индијка Сидху има 1.204 поена. Јасна Шекарић је у овој дисциплини осма са 275 поена.
МК пиштољем, Зорана Аруновић је четврта са 751 бодом, води Кинескиња Жанг са 1.128 бодова. Шекарићева је 21. са 87 поена.
Андрија Златић је на листи за МК пиштољ пети са 684 бода. Водећи Јапанац Масуда  има 1.154 поена. Дамир Микец је овим оружјем 16. са 126 бодова.
 Ваздушним пиштољем, Златић је 12. са 278 поена, Димитрије Гргић је на 15. месту са 202 поена, док је Микец са 118 поена на 20. месту. Водиће је Хоанг Ксуан Винх (Вијетнам) са 1.055 поена.
На листи  за ваздушну пушку за мушкарце, најбољи пласман од српских стрелаца заузима Милутин Стефановић који је четврти са 662 бода. Стеван Плетикосић је 31. са 25 поена. Води Рус Логинец са 884 бода.
 МК пушком тростав међу 25 на светској ранг листи су двојица српских стрелаца: 14. Миросављев са 211 бодова и 23. Миленко Себић са 107 поена. Италијан Камприани је први са 1.771 бодом.
У дицсиплини  МК пушка 60 метака лежећи, Плетикосић је 28. са 83 поена. Немац Јунгхаенел је водећи са 1.535 бодова.
Прва финала на Светском купу у Минхену  су 8. јуна ваздушном пушком за мушкарце (13,15) и ваздушном пушком за жене (14,30). Истог дана мушкарци ће гађати МК пиштољем елиминације, јер је пријављено више стрелаца него што има места на стрелишту, док ће жене гађати МК пиштољем 30 плус 30 метака првих 30 метака прецизно.
У Минхену ће пушком  гађати Немања Миросављев (Нови Сад), Стеван Плетикосић, Милутин Стефановић и Стеван Јовановић („Чика Мата“, Крагујевац), Миленко Себић („Академија Максимовић“) и Андрија Милавановић (Ниш) као и Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић (обе „Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан), Милица Бабић (Нови Сад) и Јелена Живковић (Јагодина).
Пиштољем за нове медаље гађаће Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице) Дамир Микец (Полицајац) и Димитрије Гргић (Академац) као и Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (обе Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасмина Гргић и Ана Алентијев (Смедерево) и Даница Рашета (Земун Центар).
У стручном штабу, уз Срећка Пејовића, спортског директора СС Србије, биће Јелена Аруновић, Драган Доневић, Александар Златић, Мира Максимовић и Лидија Михајловић.
Миросављев, Плетикосић и Себић ће гађати само МК пушком – 60 лежећи и тростав, Стефановић, Миловановић и Јовановић само ваздушном пушком. Ван конкуренције за „ем – ку – ес“ односно „минимални квалификациони резултат“, који је обавезан ако стрелац жели да учествује на такмичењима Међународне федерације стрељачких спортова, гађаће Плетикосић ваздушном, Стефановић МК пушком 60 лежећи и тростав и Себић ваздушном пушком.
Код дама, у конкуренцији ће гађати Максимовићева и Арсовићева МК и ваздушном пушком, Бабићева ваздушном пушком и Живковићева МК пушком. Тодоровићева гађати за „ем – ку - ес“ са оба оружја. „Ем – ку – ес“ се, наравно, постиже и када стрелац гађа у конкуренцији на неком од такмичења из календара међународне федерације и важи му целу сезону.
Пиштољем, сва три сениора гађаће у конкуренцији обе дисциплине (МК пиштољ слободног избора и ваздушни пиштољ). Шекарићева и Аруновићева ће се борити за медаље МК пиштољем 30 плус 30 метака и ваздушним пиштољем, док ће Величковићева гађати у конкуренцији само ваздyшним, а Гргићева само МК пиштољем. Планирано је да за „ем – ку – ес“ Јасмина Гргић гађа ваздушним,  Рашета и Алентијев МК пиштољем.
Из Форт Бенинга са првог Светског купа у марту, српски стрелци донели су четири медаље. Сребром су се окитила Ивана Максимовић и Милутин Стефановић (обоје ваздушном пушком) а бронзаним одличјима Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Андрија Златић (МК пиштољ).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 05 јун 2014 15:43
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015