Кућа Добрих Вести

Login

Тренери и оружје кренули у Гранаду

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1granadabisercictodorovicradulovicБЕОГРАД - Из Београда је пут Гранаде на Светско првенство у стрељаштву, које ће трајати од 6. до 20. септембра, кренула велика група тренера и новинара. Путоваће комбијима како би се пребацило сво оружје и муниција, јер су ранија искуства са летовима за Гранаду у туристичком шпицу била негативна, пошто се губило оружје и пртљаг, тако да је ова напорнија варјанта изабрана да  се ништа не препусти случају а да буде обезбеђен и превоз хотел – стрелиште.


- Стрелци и остатак стручног штаба путују авионом у више група да се уштеди на боравку. Прва група путоваће 5. септембра и у њој су такмичари пиштољем Гргић, Златић и Микец и мушка селекција ваздушном пушком Стефановић, Себић и Плетикосић – каже Срећко Пејовић спортски директор СС Србије.- У суботу 6. септембра креће друга група, три такмичарке пиштољем Јасна Шекарић, Зорана Аруновић и Јасмина Гргић и две такмичарке пушком Катарина Бисерчић и Андреа Арсовић, као и тамичар пушком Немања Миросављев, председник савеза Синиша Машовић, тренер репрезентације Јелена Аруновић, др Јовановић и ја. Такмичарка пушком Јелена Живковић и пиштољем Бобана Величковић са тренером  Бобаном Марковићем одлазе 9. септембра, док ће 11. септембра кренути сви јуниори и јуниорке, а водиће их тренер Лидија Михајловић. У Гранади је већ Ивана Максимовић, која тренира на стрелишту са тренером Миром Максимовић.
Пејовић је задовољан како су протекеле припреме, захваљује се ОКС и Министарству омладине и спорта Србије на великој помоћи стрељачком спорту и посебно истиче добру атмосферу у репрезентацији:
- Стрелци знају шта их чека и какви су циљеви. Никога нисмо оптерећивали да мора да се освоје медаље, свима сам рекао да дају максимум, технички и тактички ураде све како треба и да резултатима потврде високе пласмане које су остварили на ЕШ и Светским куповима ове године. Да ли ће бити медаља зависи и од ривала. Били су на припремама на стрелишту у Гранди, знају какви су услови и шта им је ваља чинити, имамо добру муницију, оружје је прегледано и са те стране сви су мирни. Конкуренција ће бити паклена, сви желе да у првом налету освоје олимпијске визе за Рио и надам се да ће у првом возу бити и наших стрелаца – додао је Пејовић.
1granadaprobijajuledsenioripistoljСветска шампионка и вицешампионка из Минхена 2010. Зорана Аруновић је остала без опреме, јер јој је украден аутомобил. Посебно јој је тешко пао нестанак специјалних стрељачких ципела које су веома важне јер обезбеђују стабилност:
- Догодило се у најгори тренутак, веома се узнемирила. Надам се да ће превазићи ову непријатност и и да ће смирена дочекати светско првенство. У доброј је форми, позната је као велики борац која увек даје све од себе и уверен сам да ће таква бити и у Гранади – рекао је Пејовић.
Борбе за медаље у Гранади почињу 8. септембра (МК пиштољ, сениори – елиминације, рачунају се за екипне медаље и ваздушна пушка – сениори, финале од 13,30).
Састави репрезентација и екипа по дисцилинама су – пиштољ - сениори: Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац), Андрија Златић („Алекса Дејовић“) – сви гађају МК и ваздушним пиштољем.
Сениорке – МК пиштољ: Зорана Аруновић, Јасна Шекарић (обе Ц. звезда) и Јасмина Гргић (Смедерево). Ваздушни пиштољ: Аруновић, Шекарић и Бобана Величковић (Бор 030).
Јуниорке – само МК пиштољ: Ана Алентијав (Смедерево).
Пушка – сениори, МК пушка тростав 3 пута 40 метака и МК пушка 60 метака лежећи: Немања Миросављев (Нови Сад), Миленко Себић („Академија Максимовић“) и Стеван Плетикосић („Чика Мата“). Ваздушна пушка: Плетикосић, Себић и Милутин Стефановић („Чика Мата“).
Јуниори - само ваздушна пушка: Стеван Јовановић, Милош Ивановић (обојица „Чика Мата“) и Андрија Миловановић (Ниш).
Сениорке, МК пушка тростав 3 пута 20 метака и МК пушка 60 метака лежећи: Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан) и Јелена Живковић (Јагодина). Ваздушна пушка: Максимовић, Арсовић и Катарина Бисерчић (Ниш).
Јуниорке, МК пушка тростав и МК пушка 60 метака лежећи: Милица Бабић (Нови Сад), Тијана Коларик (Панчево) и Марта Биреш (Јединство, Стара Пазова). Ваздушна пушка: Бабић, Тиха Тодоровић („Лукањац“, Пирот) и Нина Радуловић (Звездара).
Уз Срећка Пејовића, у стручном штабу су - тренери за пушку: Драган Доневић, Мира Максимовић, Лидија Михајловић, Драган Марковић (Милутин Стефановић ће остати као тренер за јуниорске категорије) и тренери за пиштољ: Јелена Аруновић, Александар Златић, Бобан Марковић, Горан Микец и Митја Гргић. Лекар репрезентације биће др Славиша Јовановић.
На Светском шампионату у Гранади у Шпанији у 15 олимпијских дисциплина поделиће се за мушкарце и жене укупно 64 визе за Рио 2016. Мушкарци ће се борити за по пет виза МК пушком – тростав и 60 метака лежећи, за шест виза ваздушном пушком, четири визе МК пиштољем на 50 метара, шест виза ваздушним пиштољем и две визе МК пиштољем – брза паљба. Даме ће се борити за пет виза МК пушком тростав, шест виза ваздушном пушком, шест виза ваздушним пиштољем и пет виза МК пиштољем 30 плус 30 метака. У гађању глинених голубова поделиће се за мушкарце  по три визе у трапу и скиту и две у дубл трапу, а за жене по две у трапу и скиту.
 У Гранади  ће учествовати 2.027 стрелаца из 94 земље и укупно ће изаћи на ватрену линију 3.189 пута. За медаље ће се борити у 15 олимпијских и 39 неолимпијских дисциплина. Први пут у историји, јуниорске категорије гађаће финале. Раније су се освајачи јуниорских медаља добијали после основног дела. Рекорд по броју учесника из Минхена 2010. (близу 2.500) није достигнут. Сва финала преносиће ТВ.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 септембар 2014 16:35
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија