Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс „Траг фондације“ за Активне заједнице

Оцените овај чланак
(2 гласова)

aktivneeeeeeБЕОГРАД - Проблеми са којима се сусрећу људи у локалним заједницама су различити, као и решења која се могу применити.

 

 

Стога програм Активне заједнице „Траг фондције“ омогућава финансијску подршку у износу до 350.000 динара инцијативама за решавање заједничких проблема грађана/ки у локалним заједницама.

 

Нови рок за подношење предлога пројеката на овом конкурсу је 9. октобар 2014. године до 17 часова те сви заинтересовани могу поднети своје предлоге.


Овај тематски неограничен програм подстиче активније учешће грађана у решавање конкретних проблема на локалном нивоу. Успешне акције помажу људима да стекну нова знања и поверење у сопствене могућности.


За финансијску помоћ могу конкурисати и регистроване и неформалне групе, док предлози пројеката могу бити писани на српском, ромском, мађарском или албанском језику.


У одабиру иницијатива које се финансијски подржавају предност се даје акцијама које на најбољи начин користе локалне потенцијале – било да су у питању материјални доприноси, волонтерски рад, знање, искуство или услуге људи из различитих сектора. Искуство је показало да укључење различитих субјеката у заједници омогучава креативнија, потпунија и трајнија решења проблема.


Резултати ових пројеката на најбољи начин показују да позитивне промене у многим случајевима не зависе толико од количине новца, колико од воље, ентузијазма и знања, и да многи од проблема са којима се сусрећемо могу бити решени и са мање средстава него што се обично претпоставља.


Програм Активне заједнице се реализује у партнерству са Институтом за одрживе заједнице (ИСЦ), а уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), као и Фондације Чарлс Стјуарт Мот, Фондом браћа Рокфелер, Балканским фондом за демократију и Киндерперспективе.
Упуства на различитим језицима (албанском, мађарском, ромском), како конкурисати за програм Активне заједнице имате ОВДЕ.

 

Овде можете видети успешне приче из локалних заједница, или погледати најчешће постављана питања у вези са програмом Активне заједнице.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 29 септембар 2014 23:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија