Кућа Добрих Вести

Login

Придружите се протестној шетњи оштећених суграђана у насељу Иван Рибар

Оцените овај чланак
(3 гласова)

beogradБЕОГРАД – То што се догодило нашим суграђанима и комшијама може сваком да се деси. Уредно и регуларно су купили станове у насељу Иво Лола Рибар али су се суочили са ситуацијом да су им станови контаминирани због неодговорности оних од којих су те станове купили.


Сигурно сте кроз натписе  у новинама макар делимично упознати са њиховом невољом.

 

Они већ четири месеца покушавају да реше своје стамбено питање и непосредне су моје комшије – живимо у истом насељу. Очајни, затражили су данас и нашу комшијску подршку, те се тако апел за помоћ појавио и на нашим улазним вратима.


Како не бих била само неми посматрач туђе невоље и како бих дала бар мали допринос да се разреши њихов проблем објављујем њихов апел. Они су нас позвали да сутра организујемо протестну шетњу са почетком у 12 часова од насеља Иван Рибар до Гандијеве улице.


Новобеограђани – дођите!Није то само шетња за наше комшије. То је шетња за боље уређен систем у држави. То је шетња за бољи живот.


Шта су навели у свом прогласу наше комшије?


Поштоване комшије, суграђани, потребна нам је ваша помоћ!


„Обраћају вам се ваше комшије из контаминираних станова у улици Милеве Марић Ајнштајн 80,82, 100 и 102, које је изградила Грађевинска дирекција Србије.

 

„Купили смо станове од Грађевинске дирекције Србије која је по Закону о планирању и изградњи истовремено и надзорни орган. Употребну дозволу издало је Министарство грађевинарства и урбанизма. Замислите шок када смо од Градског завода за јавно здравље 25. Јула 2014. Сазнали да ми и наша деца удишемо бензен, фенол, толуен и остале токсичне и канцерогене материје. На захтев ГДС, Институт за нуклеарне науке Винча доноси и Елаборат о санацији, чији резултати између осталог доказују да су, у односу на чврст отпад или отпадне воде, у нашем бетону пронађене и до 60 пута веће концентрације канцерогетних материја. И шут који би остао од огуљених зграда морао би да се третира у лабараторији, а тек онда да се однесе на депонију.“


„Ми већ четири месеца покушавамо да решимо своје стамбено питање и сваки пут наилазимо на зид од стране Грађевинске дирекције Србије. Током протекла четири месеца упутили смо на десетине дописа разним институцијама, имали више десетина састанака са њима, између осталог, и Министарству грађевинарства, саобраћај и инфраструктуре, али до разрешења ситуације наше ситуације нисмо дошли, као да није довољно то што смо живели у отровним становима више од пола године“.


„Као последњи покушај избављења из ове невоље изаћи ћемо на улице у мирну протестну шетњу. Позивамо вас да нам се придружите, јер нам је ваша подршка неопходна. Оштећени станари из улице Милеве Марић Ајнштајн 80, 82, 100 и 102“.

 

Окупљање је испред плаве зграде у Милеви Марић Ајнштајн, број 80-82.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 29 новембар 2014 21:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија