Кућа Добрих Вести

Login

“Победници” на нишану у “Импулс холу”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1intprvbgdsatreniga1БЕОГРАД - Стрељачки савез Београда организоваће од 12. до 14. децембра 39. “Интернационално првенство Београда” ваздушним оружјем у “Импулс холу” поред хотела “Краун плаза”.  Учествоваће 276 стрелаца пушком и пиштољем из 15 земаља, а огромну помоћ у организацији  СС Београда пружиће и ове године Секретарајат за спорт и омладину Београда.


Председник Организационог одбора је Миле Ђапић, председник Стрељачког савеза Београда који је посебно нагласио:
- Без подршке Секретаријата за за спорт и омладину Београда не бисмо могли да организујемо ово такмичење које ужива велики углед у стрљачком спорту што сведочи и број земаља - учесница. Налази се календару Међународне федерације стрељачких спотрова ИССФ и због одличног теремина, на два месеца пре Шампионата Европе, многи тренери управо на нашем такмичењу проверавају форму кандидата за репрезентацију.
“Импулс хол”, који је иначе тениска дворана, сада је добио ветрену линију са 50 електронских мета и она ће у свакој “партији” у наредна два дана бити пуна од јутра до мрака:
- Ово је први пут да се такмичење одржава у овој дворани и на првим трензима у петак сви су били задовољни, а нама као организаторима послужили да видимо шта још можемо да дотерамо – каже Никола Марић директор “Интернационалног првенства Београда”.
Такмичење је подељено у два дана. Првог дана у суботу 13.децембра, гађаће се за “Трофеј Београда”  у јуниорској и сениорској конкуренцији ваздушном пушком и пиштољем (сениори и јунири по 60, сениорке и јуниорке по 40 дијабола). Другог дана је “Велика награда Београда” где ће учесници изаћи на ватрену линију у апсолутној конкуренцији и бориће се за новчани наградни фонд од 500, 300 и 200 евра и златне, сребрне и бронзане статуе “Победника”.
Прошле године на 38. “Интернационалном првенству Београда” српски стрелци освојили су 15 медаља: на „Гран прију Београда“ другог дана је чак 14 српских стрелаца учествовало у четири финала, а златне “Победнике” освојили су Бобана Великовић (пиштољ) и Милутин Стефановић (пушка), сребрне Димитрије Гргић  и Јасна Шакарић (пиштољ) као и Андреа Арсовић (пушка), док је бронзани припао Зорани Аруновић (пиштољ).
Првог дана на „Трофеју Београда“ српски стрелци су освојили три златне (Зорана Аруновић – пиштољ, Андреа Арсовић - пушка и Стеван Јовановић – пушка, јуниор), три сребрне (Стеван Плетикосић – пушка и Милица Бабић – пушка, јуниорке и Ана Алентијев – пиштољ, јуниорке) и три бронзане (Ивана Максимовић – пушка, Бобана Величковић – пиштољ и Тиха Тодоровић – пушка, јуниорке).
Улаз на такмичење је слободан. Почетак оба дана је у 9,15 часова. Финала су оба дана од 17 часова (пушка – мупкрци), 18 часова (пиштољ - мушкарци), 19 часова (пиштољ - жене) и 20 часова (пушка - жене).

                                     З А Н И М Љ И В Е    Б Р О Ј К Е

1   стрелца пријавили су Салвадор, Француска и Грчка.
1  победник Олимпијских игара младих у Нанкингу ове године гађаће у Београду. То је Павло Коростилов (Украјина, пиштољ)
1  такмичарка која је освојила сребро на ОИ младих у Нанкингу долази у Београд. То је Маргарита Ломова (Русија, пиштољ).
1  стрелац са бронзом са ОИ младих ове године гађаће на 39. „Интернационалном првенству Београда“. То је Иштван Пени (Мађарска, пушка).
1 стрелац са олимпијском бронзом из Лондона 2012. гађаће на „Интернационалном првенству Београда“. То је Андрија Златић (Србија, ваздушни пиштољ).
2  такмичарке које ће гађати пушком  на „Интернационалом првенству Београда“ имају медаље са два последња олимпијска турнира: Сњежана Пејчић (Хрватска, бронза у Пекингу) и Ивана Максимовић (Србија, сребро у Лондону).
3  на светској ранг листи за ваздушну пушку је српски стрелац Андреа Арсовић.
5  олимпијских медаља, као наша Јасна Шекарић, има Бугарка Марија Гроздева која ће се такмичити у Београду (два злата Сиднеј 2000. и Атина 2004. и три бронзе Барселона 1992. Атланта 1996. и Атина 2004).
7 стрелаца који ће гађати на „Интернационалном првенству Београда“ је међу првих десет на светским ранг листама. Предводи их број један за МК пушку Хрватица Сњежана Пејчић (ове године је освојила светску вицешампионску титулу у троставу у Гранади и победила у финалу Светског купа у Габали), а ту су и  трећепласирана Андреа Арсовић (Србија, ваздушна пушка), петопласирана Рената Тобаи Шике (Мађарска, МК пиштољ), шестопласирани Дамир Микец (Србија, МК пиштољ), седмопласирана Антоанета Бонева (Бугарска, ваздушни пиштољ), деветопласарни Милутин Стефановић (Србија, ваздушна пушка) и десетопласирана Зорана Аруновић (Србија, ваздушни пиштољ).
10 стрелаца имаће Македонија.
15  земаља учествоваће на 39. „Интернационалном првенству Београда“: БиХ, Бугарска, Хрватска, Салвадор, Француска, Грчка, Мађарска, Италија, Црна Гора, Македонија, Русија, Словенија, Србија, Словачка и Украјина.
22  стрелца, највише у иностраним селекцијама, довешће Украјина и Словачка.
108 стрелаца пријављено је из Србије.
112 стрелаца гађаће пиштољем.
164  стрелца гађаће пушком.
276 такмичара ће укупно гађати на 39. „Интернационалном првенству Београда“.


Последњи пут измењено петак, 12 децембар 2014 15:35
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија