Кућа Добрих Вести

Login

Победе Арсовићеве, Аруновићеве, Себића и Петрова, хет трик Сање Вукашиновић у Купу Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1smederevoseniorkepuskaСМЕДЕРЕВО - Андреа Арсовић из Партизана и Миленко Себић из Црвене звезде победили су пушком, Зорана Аруновић из Црвене звезде и Душко Петров из Полицајац славили су пиштољем у последњем, трећем Купу СС Србије ваздушним оружјем одржаном у Семнедеву. Ове сезоне једини стрелац са све три победе у  купу је јуниорка пушком Сања Вукашиновић (Нови Сад).


У три кола Купа СС Србије код мушкараца, на постољу су увек били Милутин Стефановић („Чика Мата“) и Миленко Себић (Црвена звезда). Два пута је то пошло за руком Стевану Плетикосићу („Чика Мата“) а једном Стефану Алексадровском (Јединство). Стефановић има једно прво (први куп) и два друга места (други и трећи) а Себић по једно прво (трећи), друго (први) и треће место (други). Плеткосић је славио у другом купу  а Александровски био трећи у првом.
Код јуниора пушком, слична ситуација: Лазар Ковачевић из Јагодине и Стеван Јовановић из „Чика Мате“ су  били увек на постољу: Ковачевић први у другом, други у првом и трећи у трећем купу, Јовановић други у трећем и два пута трећи (први и други). У последња два купа Андрија Миловановић (Ниш) је био на постољу (победио у трећем и био други у другом), док је Милош Ивановић („Чика Мата“) славио у првом Купу СС Србије.
1smederevojurniokepuskaФантастични резултати који могу да радују Срећка Пејовића спортског директора СС Србије, у гађању ваздушним пиштољем за даме! Првих пет је имало 380 и више кругова, поново је светски гађала Зорана Аруновић са 387 кругова, пратиле су је сјајне Бранкица Зарић (386) и Боранака Бобана Велићковић (385). Шекарићева је имала 384 круга а Јасмина Гргић 381 круг!  Зорана Аруновић и Бобана Величковић су у сва три купа биле на постољу: Аруновићева је победила у првом и трећем и била друга у другом, Величковићева је била прва у другом, друга у првом и трећа у трећем. Бранкица Зарић је била друга у трећем, а трећа места освајале су Јасмина Гргић (у првом) и Биљана Маркош из Полицајца (у другом).
Анђела Матејић (Јагодина) има победу у првом и друго место у трећем купу пиштољем за јуниорке. Ужичанка Јована Драгачевац  је била два пута трећа (други и трећи куп).
Андреа Арсовић (Партизан) у три кола Купа СС Србије има две победе (прво и треће коло). Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће) има победу (други куп)  у два друга места (први и трећи). Јуниорка Новог Сада Сања Вукашиновић је била друга у другом и трећа у првом купу, а трећа места имају Ивана Максимовић из „Академије Максимовић“ у другом и Јелена Живковић из Јагодине у трећем колу.
1smederevojunioripuskaСања Вукашиновић је  у јуниорској конкуренцији уписала  хет трик: у сва три кола је победила! Милица Бабић из Палилуле је била два пута друга (први и други)  а Новосађанка Татјана Бањац је била друга у трећем. Нина Радуловић из Звездаре има два трећа места (први и други куп).
Дамир Микец из Полицајца је пиштољем победио у првом и другом купу, а Димитрије Гргић из Академца био је оба пута други. Нису гађали трећи куп. Василије Гроза из Полицајца је био  трећи у првом и другом купу, а у трећем купу су се нашли на постољу стрелци којих није било међу освајачима трофеја на прва два – Петров из Полицајца, Миклуц из Кикинде и Златић из „Алексе Дејовић“ из Ужица.
 Јуниор Полицајца Бранко Машановић и Драган Давид Вукадиновић из Партизана имају по два постоља. Машановић је  победио у трећем и био други у другом. Вукадиновић је славио у првом и био трећи у другом. Ужичанин Витомир Туцовић има  два друга места (први и трећи).
- Добро се гађало, распламсала се борба за места у репрезентацијама за ЕШ у марту у Арнхему – каже Срећко Пејовић спортски директор СС Србије.- Јасну Шекарић која нам је донела олимпијску визу пиштољем, „претекле“ су чак три такмичарке и то са сјајним резултатима. Сениори и јуниори пушком још имају простора за напредвање, није то оно што заиста могу. Андреа Арсовић држи ниво резултата - на „Интернационаном првенству Београда“ 417,6 и 417,9 у трећем купу 417,8. Сјајна је била јуниорка Новог Сада Сања Вукашиновић са 417,1 кругова  што је укупно други резултат код жена пушком!
Финале је 21. и 22. фебруара идуће године. Пласирало се по десет најбољих у свакој дисциплини на основу бодова освојених у три кола купа (12, 10, 8, 7, 6....1).
1smedervoarsovicdonevicanastasijevicРезултати, трећи Куп СС Србије ваздушним оружјем – пушка – мушкарци: 1. Миленко Себић (Црвена звезда) 625,4, 2. Милутин Стефановић 624,4, 3. Стеван Плетикосић (обојица „Чика Мата“) 623,6 итд. Укупно 49 учесника.
 Само јуниори: 1. Андрија Миловановић (Ниш) 620,2, 2. Стеван Јовановић („Чика Мата“) 617,9, 3. Лазар Ковачевић (Јагодина) 616 кругова итд. Укупно 28 јуниора.
Жене: 1. Андреа Арсовић (Партизан) 417,8, 2. Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће) 416,8, 3. Јелена Живковић (Јагодина) 415,6 итд. Укупно 17 учесница.
Само јуниорке: 1. Сања Вукашиновић 417,1, 2. Татјана Бањац (обе Нови Сад) 414,1, 3. Исидора Стојановић (Панчево) 413,4 итд. Укупно 32 јуниорке.
Пиштољ – жене: 1. Зорана Аруновић (Ц. звезда) 387, 2. Бранкица Зарић (Валтер пистолс, Кикинада) 386, 3. Бобана Величковић (Бор 030) 385, 4. Јасна Шекарић (Ц.звезда) 384, 5. Јасмина Гргић (Смедрево) 381 круг итд. Укупно 13 учесница.
 Само јуниорке: 1. Наталија Анастасијевић (Партизан) 370, 2. Анђела Матејић (Јагодина) 366, 3. Јована Драгачевац („А. Дејовић“, Ужице) 365 итд. Укупно 23 јуниорке.
Мушкарци: 1. Душко Петров (Полицајац) 571, 2. Борис Миклуц (Кикидна) 570, 3. Андрија Златић („Алекса Дејовић“) 570 кругова итд. Укупно 19 учесника.
 Само јуниори: 1. Бранко Машановић (Полицајац) 556, 2. Витомир Туцовић („Алекса Дејовић“) 554, 3. Ратко Недимовић (Ц. звезда) 547 итд. Укупно 18 јуниора.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија