Кућа Добрих Вести

Login

У 2014. најбољи стрелци Андреа Арсовић и Дамир Микец, најбољи тренер Доневић, „Чика Мата“ нај клуб

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1doneviciarsovicБЕОГРАД - Чланови Стручне комисије Стрељачког савеза Србије предложили су Управном одбору СС Србије листу најуспешнијих стрелаца, клубова и тренера у 2104.


Најуспешнији стрелци су Андреа Арсовић (Партизан) и Дамир Микец (Полицајац), нај клуб је „Чика Мата“ из Крагујевца, док је најбољи тренер Драган Доневић из Партизана.
По категоријима и  оружјима „број један“ у минулој години на ранг листама СС Србије били су - пушка, сениорска конкуренција: Миленко Себић (Црвена звезда) и Андреа Арсовић (Партизан), јуниорска конкуренција: Андрија Миловановић (Ниш) и Милица Бабић (Палилула), млађе јуниорске категорије: Стеван Јовановић („Чика Мата“) и Милица Бабић (Палилула), кадетске категорије: Димитрије Гаћеша (Младост, Инђија) и Милица Томић (Врање), пиштољ - сениорске кагегорије: Дамир Микец (Полицајац) и Зорана Аруновић (Црвена звезда), јуниорске категорије: Александар Живановић (Колубара) и Јелена Томић (Кикинда), млађе јуниорске категорије: Витомир Туцовић и Јована Драгачевац (обоје „Алекса Дејовић“, Ужице).
Предложена је и листа од 15 стипендиста Минстарства омладине и спорта Србије: Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Зорана Аруновић (Ц. звезда), Дамир Микец (Полицајац), Милутин Стефановић („Чика Мата“), Миленко Себић (Ц. звезда), Милица Бабић (Палилула), Димитрије Гргић (Академац), Андрија Миловановић (Ниш), Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће), Бобана Величковић (Бор 030), Сања Вукашиновић (Нови Сад), Јелена Живковић (Јагодина), Стеван Јовановић („Чика Мата“) и Јасмина Гргић (Смедерево).
Стрељачки спорт у Србији може да се подичи са чак 41 категорисаним спортистом и то 14 заслужних, 18 међународног разреда и девет националног разреда. У прошлој години, стрелци су чак 30 пута обарали државне рекорде!
- Морам да подвучем да су, за сада, ово само предлози док их не усвоји Управни одбор СС Србије чија ће седница бити 13. јаунара. Усвојили смо и предлог критеријумских такмичења за стипендије у 2015.  где имамо чак 23 разна турнира и шампионата – истакао је Никола Марић председник Стручне комисије СС Србије.-  Такође, усвојили смо и Правилник за избор науспешених стрелаца, тренера и клубова, као и Правилник за организацију куп такамичња и листу рекорда. Предложили смо Управом одбору и организаторе домаћих такмичења у 2105. У календар је уврштен и јуниорски Светски куп у Сулу у јуну, а уместо турнира у Флурију у Францској ићи ће се на турнир у Аустрију у фебруару. У раду су активно учествовали и чланови Судијске комисије СС Србије председник  Хоман и чланови Пантић и Парежанин,  спортски директор СС Србије Срећко Пејовић и члан стручног штаба репрезентације Драган Доневић.
Према предлогу каленедара, финале Купа Србије „А“ програм ваздушним оружјем поверено је Смедереву 21. и 22. фебруара, а Шампионат Србије „А“ програм ваздушним оружем 14 и 15. марта Стрељачком савезу Београда као део обележавања 150 година стрељаштва у главном граду.
Смедерево ће, ако предлог усвоји Упрвни одбор ССС, бити и домаћин финала Купа Србије „Б“ програм ваздушним оружјем за млађе категорије 28. и 29. марта као и Првенства Србије „Б“ програм ваздушним оружјем 4. и 5. априла.
Краљево је предложено за организатора Првенства Србије серијском ваздушном пушком 9. и 10. маја.
МК оружјем, финале Купа Србије одржало би се  5. до 7. јуна у Новом Саду, као и Шампионат Србије „А“ програм за сениорске категорије 1. и 2. августа. Јуниорски Шампионат Србије МК оружјем у „А“ програму био би 11. и 12. јула такође у Новом Саду.
Пренство Србије МК оружјем у „Б“ и „Ц“ програму је поверено Ћуприји 12. и 13. септембра.
 СС Београда ће бити домаћин Првенства Србије „Ц“ програм 19. и 20. септембра (серијска МК пушка и пиштољ великог калибра).
Првенство Србије војничком пушком и „паповком“ поверено је  Трестенику 16. и 17. септембра.
Два јака међународна турнира  у Србији одржаће се и ове године „Велика награда Новог Сада“ 4. и 5. јула и „Интернационално првенство Београда“  ваздушним оружјем 11. до 13. децембра. Уведена су у календар још два турнира оба у Смедереву: “Меморијал Желибор Младеновић Желе“ 15. новембра и међународни турнир за јуниорске и кадетска категорије ваздушним оружјем од 27. до 29. новембра.
У 2015. олимпијске визе српски стрелци нишаниће на  четири Светска купа: у Чангвону у Кореји у априлу, Форт Бенингу у САД и Минхену у мају и Габали (Азербејџан) у августу, на Шампионату Европе МК оружјем у Марибору (од 19. јула до 2. августа) и првим Европским  олимпијским играма у Бакуу у Азарбејџану од 12. до 28. јуна.
У Марибору ће се МК пушком тростав за мушкарце и жене, МК пушком 60 метака лежећи за мушкарце поделити по три визе, а једна је резервисана за Баку.  У овим дисциплинама ће се на сва четири Светска купа поделити по две визе.
Ваздушном пушком за мушкарце и жене у Бакуу ће се доделити једна виза и по три на четири Светска купа.
МК пиштољем за мушкраце и жене у Марибору ће се поделити по две визе, у Бакуу по једна, као и по две на четири Светска купа.
Ваздушним пиштољем за мушкарце и жене, доделиће се по једна виза у Бакуу и по три на четири Светска купа.
Последње такмичење на коме ће се вадити олимпијске визе за Рио 2016. за стрелце Старог континента  биће Шампионат Европе од 22. до 28 фебруара 2016. у Ђеру. Поделиће се по три визе за мушкарце и жене ваздушном пушком и пиштољем.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 06 јануар 2015 19:58
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија