Кућа Добрих Вести

Login

Нови портал за промоцију друштвено одговорног пословања

Оцените овај чланак
(3 гласова)

planetaaaaaБЕОГРАД - Нови портал за промоцију друштвено одговорног пословања drustvenaodgovornost.rs покренут је у Србији са намеро дам постане централно место на коме ће се појављивати информације о активностима компанија, организација и појединаца на пољу друштвене одговорности.


Портал www.drustvenaodgovornost.rs заједнички је пројекат компаније Колор прес груп (Color Press Group) и креативне агенције Плејн и Хил (Plain&Hill) као и конференције CSR Србија (Corporate Social Responsibility) - Корпоративна друштвена одговорност.


„Идеја је да помогнемо у промоцији активности које компаније, организације и појединци спроводе у домену друштвене одговорности“, објавили су покретачи пројекта на овом порталу, наводећи „да желе да искористе своје ресурсе како би обезбедили већу видљивост постојећих пројеката, да мотивишу компаније и појединце да се више посвете овој области, као и да кроз практичне примере инспиришу покретање нових пројеката“.


„У Србији постоји велики број активности на овом пољу, али је под великим знаком питања да ли треба информисати јавност о томе, те су професионалци из струке често подељени по питању да ли информације о друштвено корисним акцијама треба објављивати у медијима. Тако данас највећи број информација о друштвено корисним акцијама завршавају само на интернет презентацијама компанија и тек о поједине активности нађу свој пут до медија“.


„Желимо да унесемо позитивну промену на овом пољу. Идеја је да ово постане централно место где ће бити сасвим нормално да се појављују информације о активностима компанија, организација и појединаца на овом пољу“.


„Поред интернет портала који би током године пратио друштвено корисне активности покретачи портала организоваће се и конференцију CSR Србија на којој ће са представницима компанија, Владе Републике Србије, Владе АП Војводине, хуманитарних фондација, УНИЦЕФ-а и других међународних организација, као и појединаца који се баве друштвеним активизмом – дати одговоре на питања и дилеме везане за активности на томе да заједно ово друштво учинимо бољим местом за живот“.


„Пројекат је оријентисан ка најширој публици, али је благо усмерен ка професионалцима из струке, који ће моћи да буду боље упознати са активностима других, што би требало у коначном збиру допринети већем броју друштвено корисних акција“.


Покретачи пројекта су најавили да ће једном годишње организовати и конференцију CSR Србија, на којој ће представницима компанија, влада Републике Србије и АП Војводине, хуманитарних фондација, УНИЦЕФ-а и других међународних организација, као и појединаца који се баве друштвеним активизмом - дати одговоре на питања везана за активности на томе да се друштво учиним бољим местом за живот.


Прва конференција, CSR Србија 2015, одржаће се у хотелу Краун плаза у Београду, 21. маја.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 17 март 2015 20:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија