Logo
Одштампајте ову страницу

“Бираш како комуницираш”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

biraskako124Компанија Телеком Србија, у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Београду и под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, покренула је друштвено одговорну кампању “Бираш како комуницираш”.

У овој кампањи  корисници мобилне телефоније саветују на који начин да смање изложеност електромагнетном зрачењу.


У оквиру друштвено одговорне кампање „Бираш како комуницираш“,претплатници мобилне телефоније, којих у Србији има више од 10 милиона, саветују се на који начин да смање изложеност електромагнетном зрачењу као неминовне последице коришћења мобилних, али и других уређаја на које смо свакодневно упућени. Кампању је покренула компанија Телеком Србија, у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Београду и под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација.


Циљ овог пројекта је едукација корисника и подстицање свести о одговорном коришћењу мобилних уређаја.


Међу основним препорукама, налазе се савети корисницима да избегавају коришћење телефона у условима слабог пријема, да удаље уређај од себе приликом успоставе везе или док спавају, као и да користе СМС поруке за кратке договоре.


За потребе кампање покренут је микросајт www.kakokomuniciras.rs на којем се, поред савета о правилној употреби мобилних уређаја, налазе основне информације о изворима електромагнетног (ЕМ) зрачења, начину функционисања мобилних мрежа и законским оквирима у овој области.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015