Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарна акција "Круг среће"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

fortunaaaaaТим уметничке школе за децу "Фортуна Рота", на челу са Андреом Антић, покренуо је хуманитарну акцију "Круг среће" која се реализује од 7.11. до 26.12.2015, а током које се организује прикупљање помоћи за незбринуту децу, али и дружење са полазницима и предавачима школе. 

 

Помоћ за домове за незбринуту децу у виду средстава за хигијену, одеће, обуће, књига и друштвених игара за децу се прикупља сваке суботе од 12 до 15 сати, у наведеном периоду, у Месној заједници „Миријево”, Школски трг бр.2,  најавила је општина Звездара.

  

Осталих дана током акције биће организовано дружење са децом из домова и са предавачима и полазницима уметничке школе „Фортуна Рота” када ће посебна пажња бити посвећена едукативним разговорима и креативном раду који је прилагођен деци из домова. На едукативним радоницама деца из домова ће моћи да се упознају са глумом, плесом, ликовном и примењеном уметношћу, певањем и др.

Хуманитарна акција биће пропраћена низом забавних активности за незбринуту децу, као што су мини концерти и мали драмски наступи у којима ће они учествовати, као и изложбама њихових ликовних радова.

Уметничка школа „Фортуна Рота” на овај начин жели да се придружи осталим организацијама које се несебично труде да децу изведу на прави пут; да своју енергију усмери и на незбринуту децу и да им помогне у одрастању и разумевању лепоте живота. На овај начин ови млади људи желе да покажу деци да неко мисли на њих и да нису заборављени, као и да у њима пробуде жељу за напредовањем.

 

Незбринута деца имају потребе и жеље као и друга деца, али су ова деца заборављена. Због тога, из Уметничке школе „Фортуна Рота” моле све људе добре воље да се прикључе акцији и да заједничким снагама помогнемо незбринутој деци, као и дивним људима који воде домове за њих.

 

Сваку посету домовима Уметничка школа "Фортуна Рота" ће најавити на Facebook профилу школе, а биће објављени и извештаји након посета.

 

Програм се реализује уз подршку ГО Звездара.

 

Хуманитарна акција је почела је 7.11. у просторијама МЗ „Миријево” када су полазници школе правили честитке са поздравима и топлим речима за другаре из домова.

Тим школе је почео са припремом сценског наступа са децом из дома и из Уметничке школе поводом Светског дана детета, 20.11.2015, који ће се истог дана одржати у хотелу "Парк", ул. Његошева бр.2, од 10 до 12 часова (наступиће 8 деце из дома и две девојчице из Уметничке школе), а на крају хуманитарне акције биће организован још један наступ.

 


Последњи пут измењено уторак, 17 новембар 2015 10:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија