Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарна акција „Магнет за љубав“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

magnet12324НОВИ САД - У оквиру хуманитарне акције „Магнет за љубав“, коју су покренуле „МК Група“ и “TDE Services“ заједно са Институтом за здравствену заштиту деце и омладине Војводине из Новог Сада, званично је почело прикупљање средстава за набавку магнетне резонанце, пратеће опреме и првог специјалног инкубатора за МРИ дијагностику превремено рођених беба, новорођенчади, деце и омладине.


Захваљујући овој акцији и набавци инкубатора који се може користити у апарату за магнетну резонанцу, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, биће прва здравствена установа у Србији која ће омогућити МРИ прегледе и прецизнију дијагностику превремено рођене деце и новорођенчади.


Набавком магнетне резонанце,Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине била би једина дечија здравствена установа на територији Војводине која га поседује. Поред тога, било биомогућено око 4000 МРИ прегледа годишње, уместо досадашњих 830. Период чекања на МРИ прегледе значајно ће се скратити, а исмањиће се оптерећење осталих установа које услужно обављају овакве прегледе за потребе Института.


У Србији се годишње роди између 6.500 и 8.000 превремено рођених беба, који још увек немају могућност за МРИ дијагностику, а поједина деца на овакав преглед чекају и до 18 месеци. Уз магнетну резонанцу, пратећу опрему и специјални инкубатор, МРИ прегледи на Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине биће доступни пет, уместо два дана у току недеље, а за хитне случајеве и 365 дана годишње, 24 часа дневно чиме би се значајно допринело правовременој дијагностици и лечењу тешко оболеле деце.


Поводом почетка прикупљања средствава у оквиру акције „Магнет за љубав“ премијерно су промовисани видео спотовичији су актери деца, полазници Креативног центра ЦЕКОМ из Зрењанина као и ученици ИИ разреда О.Ш. Вук Караџић из Зрењанина.


Сви људи великог срца могу донирати средства на жиро рачун 105-5555511-36 код АИК Банке.


Више информација могу пронаћи на www.magnetzaljubav.rs

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 19 новембар 2015 22:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија