Кућа Добрих Вести

Login

Отворен АМСС ЦМВ Центар за проверу возачких способности

Оцените овај чланак
(1 Глас)

VulinnnnKDVБЕОГРАД - Данас је у АМСС Центру за моторна возила (АМСС-ЦМВ) одржана конференција за медије поводом представљања и званичног отварања првог АМСС ЦМВ Центра за проверу возачких способности, јединог на Балкану ове врсте, намењеног пре свега возачима са инвалидитетом, саопштено је из АМСС.

 

Тим поводом новинарима су се обратили председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије Михаило Пајевић, директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, председник АМСС Мирко Бутулија и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

 

Подсетивши на проблеме на које наилази ова категорија возача, председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије захвалио се Ауто-мото савезу Србије што је омогућио отварање једног оваквог центра, у коме ће моћи да се процењује способност возача, посебно особа са инвалидитетом, и што че им на тај начин бити омогућена самостална вожња и самосталнији живот.

 

Уз резултате добијене на симулаторима, помоћу којих ће бити могућа и реална процена способности возача, утицаће се свакако на већу безбедност у саобраћају, истакла је директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и додала да је велики задатак за све нас да у будућности у што већем броју градова у Србији отварамо овакве центре.

 

Ауто-мото савез Србије испунио је дато обећање да ће отворити најозбиљнији регионални центар за тестирање возача, и тако још једном доказао да је друштвено одговорна организација која брине о безбедности свих учесника у саобраћају, а посебно особа које имају неку врсту инвалидитета.

 

У АМСС ЦМВ Центру за проверу возачких способности ће убудуће на посебним симулаторима вожње и најосетљивије категорије друшва, као што су особе са инвалидитетом, моћи бесплатно да испитају физичке и психомоторичке способности као и могућности вожње.

 

„Ми водимо рачуна о најосетљивијим групама у друштву и зато смо одлучили да продужимо своју акцију усмерену на инвалиде рата, и омогућимо им још годину дана право на бесплатан технички преглед у оквиру мреже АМСС, уз полису АМС Осигурања од аутоодговорности, и 50 одсто попуста на куповину Супер чланског пакета АМСС, којим остварују бесплатне услуге и уштеде на путевима Србије и континенталне Европе“, истакао је Бутулија.

Vulin111111111

Министар Александар Вулин захвалио се Ауто-мото савезу Србије што је изашао у сусрет иницијативи министарства и омогућио свим особама са инвалидитетом да на савремен и прецизан начин утврде своју способност за безбедно учествовање у саобраћају, нагласивши да је првенствени мотив ове и сличних акција заштита и подизање квалитета живота најосетљивијих категорија становништва и позвао све компаније да се угледају на АМСС и прикључе сличним акцијама.

 

У Центру за проверу возачких способности за сада се налазе три вредна симулатора: DriveOn, изум домаћих инжењера и стручњака, који има задатак да покреће 3Д виртуални простор у ком се симулира вожња, Driver тест station 2 (симулатор-мерило) који се користи за тестирање основних функција возача као што су управљање, убрзање и кочење и Vienna Тест System – тренинг, уређај за испитивање психо-моторичких способности возача, намењен за проверу способности свих категорија без обзира да ли се ради о професионалним возачима, возачима аматерима или људима са ограниченим функционалним способностима (особе са инвалидитетом).

 

У свету се у сличним центрима на оваквим симулаторима способност возача и карактеристике возила процењују већ око две деценије, а захваљујући улагању АМСС-а од сада ће то бити могуће и у Србији.

Извор фотографије: АМСС

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено петак, 29 јул 2016 13:08
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија