Кућа Добрих Вести

Login

Донација Владе Јапана Дому здравља Мионица

Оцените овај чланак
(5 гласова)

AMBULANTNAKOLAМИОНИЦА- Церемонија примопредаје донације за "Пројекат опремања Дома здравља Мионица амбулантним возилом (4x4) и медицинском опремом" биће одржана 26. августа 2016. године у Дому здравља Мионица.

 

Влада Јапана обезбедила је 77,918 евра Дому здравља Мионица као подршку унапређењу здравствене заштите у Републици Србији. Укључујући ову донацију, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године досегао је 11 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 490 милиона евра.

Церемонији ће присуствовати:


- Бобан Јанковић, председник Општине Мионица,
- Масахиро Суга, Отправник послова Амбасаде Јапана у Републици Србији,
- Представник Министарства здравља
- Др Александар Мишић, в.д. директора Дома здравља Мионица и други уважени гости.


Пројекти за основне потребе становништва (ПОПОС) донације имају за циљ да подрже социјални развој кроз пројекте за основне потребе становништва. Влада Јапана пружа финансијску помоћ неопходну за имплементацију пројеката који ће допринети економском и социјалном развоју земље.

 

Животна средина, здравствена заштита, образовање и социјална заштита су главне области интересовања Владе Јапана.


У Републици Србији од 1999. реализовано је 192 ПОПОС донација.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено уторак, 27 септембар 2016 11:23
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија