Кућа Добрих Вести

Login

Волонтерски камп у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

unnameddddd34343БЕОГРАД – У Београду ће од 16. до 27. октобра бити одржан Meђународни волонтерски камп у коме ће учесници радити на заштити животне средине, промоцији одрживих видова саобраћаја, едукацији и промотивним активностима.


Више од 80 одсто становника Европе живи у градовима, што доводи до константног пораста употребе аутомобила.


Повећање обима собраћаја доводи до загађења ваздуха и повећања буке. Паркиралишта обично заузимају вредне површине градских центара. Такав начин транспорта доприноси глобалној емисији гасова у атмосферу.


Могућност да се ови проблеми умање јесу одрживи видови саобраћаја: пешачење, вожња бицикла и коришћење градског превоза.


Волонтери ће, уз надзор стручних лица, уклањати траву са ураслих ивичњака на шеталиштима поред реке Саве и пешачким стазама на Општини Нови Београд.


Осим тога, учесници ће током кампа активно промовисати одрживе начине транспорта током „Европске недеље мобилности“ (16.-22. септембар) и то на следећи начин:


- на радионицама о филму и монтажи научиће како да сниме и монтирају кратак видео са темом: промовисање одрживог транспорта, који ће бити коришћени у онлине кампањи
- учешћем на уличним манифестацијама
- презентацијама у школама
- учешћем у промотивној вожњи поводом „Европског дана без аутомобила“, 22. септембра.


У слободно време волонтерима ће бити организована тура по граду, на бициклима, као и излет на велико ратно острво уз стручно вођење. Биће могуће разгледање богатог културно-историјског наслеђа Београда.

 

 

Учесници ће присуствовати радионици на тему одрживих видова саобраћаја и научити основне поправке на бициклима.


Организатори кампа су Млади истраживачи Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 06 септембар 2016 21:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија