Кућа Добрих Вести

Login

Стрелци добили нови статут

Оцените овај чланак
(0 гласова)

БЕОГРАД - Нови Статут СС Србије усвојен је на Скупштини Стрељачког савеза Србије у Београду. Скупу, на коме су усвојени и извештаји о раду и пословању у 2011. години,  председавао је председник Обрад Стевановић.

У извештају о раду са поносом је истакнуто да су српски стрелци прошле године освојили  15 медаља и то на шампионатима Европе (5), Светским куповима (8) и финалу Светског купа (2), као и три олимпијске визе и да су са осам испуњених норми за Лондон  међу најуспешнијим појединачним спортовима у олимпијском тиму Србије.

На шампионату Европе ваздушним оружјем у Бреши у марту 2011. освојене су три медаље – златна, сребрна и бронзана. Шампион је постала женска репрезентација пиштољем (Шекарић, Аруновић, Величковић), вицешампион Европе Андрија Златић, а бронзом се окитила мушка репрезентација са пиштољем - у саставу: Златић, Микец и Гргић.

На првенству Европе МК оружјем лане у јулу у Београду освојене су две медаље - злато и бронза. Првак Европе постао је Андрија Златић, а бронзани трофеј пригрлила је јуниорка Ташана Богатиновски  МК пушком 60 метака лежећи.
На Светским куповима, укупно је освојено осам медаља, златна,  четири сребрне и три бронзане. Златић је позлатио ваздушни пиштољ у Чангвону, два сребра је освојио у Минхену (МК и ваздушни пиштољ), а бронзу у Форт Бенингу (МК пиштољ). Сребрне трофеје освојили су Немања Миросављев МК пушком 3 пута 40 метака у Чангвону и Зорана Аруновић ваздушним пиштољем у Минхену. Бронзана одличја су освојили Миросављев у Форт Бенингу МК пушком 60 лежећи и Ивана Максимовић у Чангвону ваздушном пушком.

У финалу Светског купа у  Вроцлаву освојене су две медаље - златна и бронзана. Златом се окитио Златић МК пиштољем, а бронзом Миросављев МК пушком 60 метака лежећи.

Српски стрелци су лане освојили и три олимпијске визе – Ивана Максимовић, Димитрије Гргић и Андреа Арсовић.

У 2012.  стрељачка организација Србије, како је наглашено у програму рада, је и пред два велика изазова: Олимпијским играма у Лондону и обележавању великог јубилеја 125 година Стрељачког савеза Србије.  Отвориће се и„трећи фронт“, а то је решавање питања објеката који недостају српском стрељаштву. У томе се очекује подршка Министарства омладине и спорта Србије, са којим ССС има изванредну сарадњу,  како би се овај велики проблем решио и стрелци добили кров над главом.

Значајна година за српско стрељаштво почела је одлично, на шампионату Европе у Финској ваздушним оружјем, освојене су  четири медаље (злато, сребро и две бронзе) и једна олимпијска виза. Шампонка Европе постала је Бобана Величковић пиштољем,сребро је припало женској репрезентацији ваздушном пушком (Ивана Максимовић, Андреа Арсовић и Драгана Тодоровић), а две бронзе су освојиле Андреа Арсовић ваздушном пушком и женска репрезентација пиштољем Бобана Величковић, Јасна Шекарић и Зорана Аруновић. Бобана Величковић је испунила и олимпијску визу за Лондон, осму за СС Србије и ОКС (пиштољем Зорана Аруновић, Бобана Величковић,Андрија Златић, Дамир Микец и Димитрије Гргић, пушком Андреа Арсовић, Ивана Максимовић и Немања Миросављев).

Сва такмичења у нашој земљи одржаваће се ове године у знаку јубилеја - 125 година Стрељачког савеза Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија