Кућа Добрих Вести

Login

Хуманитарна манифестација „Хуманитарни караван свитање“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

haghaghag56565БЕОГРАД – Хуманитарна манифестација „Хуманитарни караван свитање“ одржаће се 15. јула у Дечјем културном центру у Београду у организацији Удружења особа са инвалидитетом „Феникс“.


Позвани су сви хумани и добронамерни људи као и особе са инвалидитетом да присуствују овом догађају који почиње у 14 и траје до 18 часова.


Хуманитарна Манифестација ће бити донаторско,аукцијског,инклузив ног,уметничко културног карактера.


Манифестацију ће најавитии пригодним кратким говором Срђан Симеуновић- магистар социјалних наука.


Након говора господина Симеуновића, господин Бранко Јокић професор књижевности, председник Удружења особа са инвалидитетом "Феникс" ће уз присуство представника Дечијег културног центра, представника Удружења особа са инвалидитетом широм Србије, представника Аустралијске хуманитарне организације Nest Inc Australia и уметника глумаца,песника,академских сликара, аниматора отворити манифестацију.


Хуманитарна организација Nest Inc из Аустралије чији је председник Жељко Гојковић организовала је 2017 године спортски хуманитарни, донаторско тениски турнир под називом Australian Closed 2017 и прикупила значајна новчана средства уз помоћ којих су набавили нова инвалидска помагала и специјалну храну за особе са инвалидитетом.


Значајнa донацијa ће на крају програма бити уручена деци особама са инвалидитетом.


Овим поводом Удружење Феникс се обратило свим посетиоцима фејсбук профила, пријатељима, члановима и потенцијалним донаторима да у што већем броју дођу 15 јула у ДКЦ на хуманитарну манифестацију и помогну у складу са својим могућностима.


О Удружењу


Удружење "Феникс" је добровољно, невладино и непрофитно Удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области промовисања и помоћи особама са инвалидитетом Србије свих категорија. Удружење окупља особе са инвалидитетом из свих градова Србије без обзира на облик,степен и врсту инвалидитета.


Удружење прибавља средства од добровољних прилога, донација, завештања , поклона, финансијских субвенција помоћи других сродних хуманитарних организација ,као и од учествовања на јавним конкурсима које организује град или Република на свим нивоима управе.


Удружење прибавља средства и организовањем семинара,предавања,концерата, драмских и других уметничких перформанси и на други законом дозвољен начин.


Од 2011 године Удружење особа са инвалидитетом Феникс је пуноправни члан Светске Уније особа са инвалидитетом.


У мају ове године на Генералној Скупштини World Disability Union (WDU) у Русији, Москви председник Удружења "Феникс" проф.Бранко Јокић изабран је за директора и члана Борда директора Уније чије је седиште у Истанбулу.


Позивају се и грађани Србије, представници других хуманитарних организација, амбасаде, политичке странке, културне установе, представници Министарстава, студенти да дођу и подрже ову манифестацију.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 05 јул 2017 12:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија