Logo
Одштампајте ову страницу

Волонтери уредили вртић на Новом Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

CitizendayБЕОГРАД - У вртићу „Бисер“ на Новом Београду одржана је велика волонтерска акција, у склопу које је уређено двориште вртића, офарбана је ограда, направљена је летња учионица и табле, два врта и сређене су све клупе и донирано је више од 800 волонтерских сати.

 


Више од 100 волонтера је током целодневне акције било ангажовано на различитим пословима.


Акција посвећена уређењу овог простора организована је у сарадњи Центра за унапређење животне средине, компаније Л’Орéал Балкан, Предшколске установе „11. април“ и запослених у вртићу, објавио је Центар за заштиту животне средине.


Повод за организацију оваквог догађаја је глобална иницијатива компаније Л’Орéал „Дан грађана“ (Citizen Day), у којој сваке године учествује више од 28 хиљада запослених у око 70 земаља широм света. У Србији је ова врста акције организована осми пут.


Вртић Бисер је саграђен 1982. године, од када није реновиран. У њему тренутно борави око 500 малишана јасленог и вртићког узраста. Упркос великом простору, двориште вртића до сада није имало летњу учионицу нити мобилијаре типичне за ове просторе те осим зелених површина није било никаквих садржаја погодних за истраживачке, ликовне, ботаничке активности деце.

 

                                       CitizenDayzzz

 

У склопу акције офарбано је 350 метара ограде, замењене су греде на 19 клупа, направљена је летња учионица и девет едукативних табли, са преко 900 садница формиран је сензорни врт и двориште за децу из јаслица.


Захваљујући овој иницијативи, најмлађим суграђанима је улепшан простор дворишта са новим површинама за играње и учење у природи и омогућен је квалитетнији боравак у вртићу, који сада спремно дочекује нове полазнике за следећу школску годину.


Ова волонтерска акција је још један пример успешне мултисекторске сарадње јавног сектора са друштвено одговорним компанијама и организацијама цивилног друштва, и уједно шаље поруку да кроз сарадњу различитих организација и институција чак и за један дан може бити постигнута видљива промена и дат значајан допринос локалној средини.

 

                                  stizcne3

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 17 јул 2017 14:29
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015