Кућа Добрих Вести

Login

Фотомонографија Дарка Дозета

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ejdandafotБЕОГРАД – Познати новосадски фотограф Дарко Дозет поводом 20 година професионалног рада и 25 година бављења фотографијом издаће своју фотомонографију.


Како би фотомонографија угледала светлост дана аутор се одлучио да уз помоћ пренумерата прикупи неопходна новчана средства.


Пренумеранти су људи који су на директан или индиректан начин повезани са ауторима и који су упознати са стваралаштвом аутора, цене његов рад, те унапред купују књигу и тако помажу њено штампање.


Аутор за узврат штампа њихово име и презиме, титулу, град и професију на страницама књиге посвећеној пренумератнтима. дела и њихово име наведено у књизи требало би да подједнако импонује и ауторима дела и самим пренумерантима.


„Из тог разлога смо се определили да не идемо са већом рекламном кампањом прикупљања средсатва већ да овај мејл пошаљем само људима из свог именика. Фотомонографија ће имати више од 250 страна, биће штампана у пуном колорном опсегу на квалитетном високограмажном кунсдрук папиру са тврдим корицама. У фотомонографији ће бити представљен мој двадесетогодишњи опус у којем су заступљене нека од најбљих фоторепортерских остварења настала на територији Новог Сада, Војводине, Косова и Метохије као и многих других крајева којима је овај стваралац путовао.Жанровски ће, у неколико поглавља, у књизи бити заступљено од лајфа, документарне фотографије па до фотографија и сведочанстава из времена бомбардовања Новог Сада, али и садашњице“, наводи Дарко Дозет.


Уколико желите да постанете пренумерант потребно је, да на текући рачун број: 355000000504072365 на име Дарко Дозет , уплатите наведени или већи износ по вашој жељи.
Као пренумерант за износ од 1.500 динара добићете примерак фотомонографије , а Ваши подаци (титула,име, презиме, занимање и место где живите) биће штампани на крају књиге као њен саставни део. Фотомонографија ће у слободној продаји по завршетку штампе бити знатно скупља.


Рок за Ваше пријављивање и уплату је 20.септембар 2017. године.

                                           fotossssss

 

Завршетак штампе и промоција књиге предвиђени су до краја 2017. године.


Ако сте у могућности и желите да постанете Спонзор и да уплатите већи износ а потребни су вам уговори и посебни текући рачуни правних лица обратите се за додатне информације на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или мобилним телефоном на број: 0695120101

 

У том случају, име ваше компаније било би у договоруи са вама представљено на адекватан научин у зависности од износа донације.


Биографија


Дарко Дозет је рођен 7.12.1976. у Новом Саду где је завршио Средњу графичку школу, смер фотографија, после које се 1996. године запослио у новосадском дневном листу “Дневник”. Од 1998 – 2007. године фоторепортер је Новинске агенције Танјуг, а од 2007. године фоторепортер је Компаније Новости.Сарађивао је са најугледнијим светским новинским агенцијама, Ројтерс, Европска прес фото агенција, Асошијетед пресом, а фотографије су му објављивали готово сви светски листови и магазини.Његове фотографије илустровале су више од 1.000 насловних странанајзначајнијих медија, првенствено Вечерњих Новости.У досадашњем раду окушао се у свим гранама новинске фотографије.Од 1998. године члан је Удружења новинара Србије, а оснивач је и председник Фото асоцијације Војводине.Самосталне изложбе имао је у више од педесет градова Србије и иностранства.Аутор је пројекта „Корени душе“ посвећеног Косову и Метохији те коаутор пројекта „Сведоци трајања“ који приказује српску културну баштину у Републици Румунији.

                                     yalayaa565656

 

 

Аутор је фото монографије “Чувари успомена и сведоци историје” посвећене колегама фоторепортерима од Другог светског рата до данас.Предавања о новинској фотографији по позиву, у више наврата, држао је у Руском музеју фотографије, Новосадском универзитету, Музеју Војводине...Један је од оснивача Удружења фоторепортера Србије, првог у Србији који окупља фотографе запослене у медијима.Три године за редом успешно организује колективну изложбу фоторепортера Новог Сада и Војводине. Аутор је изложбе поводом 700 година Манастира Крупе.Добитник је низа признања за рад и стваралаштво на пољу фотографије. Неке од најзначајнијих су: 2015. године освојио је прву награду на Међународном фестивалу репортаже “Интерфер” и проглашен је за најбољег фоторепортера “Вечерњих Новости” . 2016. године добио је награду „Лаза Костић“ коју за фотографију додељује

                                       dsose5656

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 август 2017 20:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија