Кућа Добрих Вести

Login

У 2017. години Фондација Ана и Владе Дивац обезбедила више од 2,6 милиона долара

Оцените овај чланак
(0 гласова)

CestidovacБЕОГРАД - Фондација Ана и Владе Дивац и у 2017. години, била је усмерена на унапређење услова за одрастање и образовање деце, подршку омладинским пројектима, економско оснаживање најугроженијих кроз помоћ у започињању или развоју посла у пољопривреди, развој социјалног предузетништва, пружање хуманитарне помоћи мигрантима са Блиског истока, а вредност реализованих пројеката износи преко 2.6 милиона долара.

 

Унапређење услова за одрастање и образовање деце и омладине и подршка омладинским пројектима је област у коју Фондација годинама улаже и током протекле године кроз различите пројекте обновљено је и опремљено 17 школа и вртића које свакодневно користи више од 9.000 деце. Поред тога додељено је 38 ученичких стипендија и подржан је 51 омладински пројекат широм Србије. За крај године обезбедили смо и 1.000 новогодишњих пакетића за децу у школама широм Србије.

 

Кроз подршку развоју пољопривреде у руралним подручјима у оквиру Дивац пољопривредних фондова 105 пољопривредних домаћинстава са 517 чланова започело је и развило сопствени посао или пољопривредну производњу. Подршка је дата у виду стада домаћих животиња, пољопривредне механизације и грађевинског материјала у вредности од 135.000 долара.

 

За развој социјалног предузетништва у Србији додељена су средства за 7 социјалних предузећа у вредности од 47.000 долара док је за подршку организацијама цивилног друштва у Србији додељено 320.000 долара.

 

У току 2017. године је поделили смо 2.567 пакета хране и хигијене за најугроженије породице, као и 13.850 пакета одеће у домовима за незбринуту децу, у прихватним центрима за мигранте и у другим установама које се брину о социјално најугроженијим категоријама становништва.

 

Фондација Ана и Владе Дивац наставља да помаже избеглицама и расељеним лицима са простора бивше Југославије и током 2017. године је купила две сеоске куће за две расељене породице у Врању и Кикинди и поред тога обновила 13 сеоских кућа за најугроженије породице у Куршумлији.

 

Такође, Фондација Ана и Владе Дивац је радила и на пружању помоћи мигрантима који пролазе или се налазе на територији наше земље, наставили смо са унапређивањем смештајних капацитета и обезбедили услове за достојанствен смештај за преко 1.500 миграната.

 

Фондација је осим пружања директне хуманитарне помоћи мигрантима радила и на пружању подршке локалним самоуправама и заједницама погођеним избегличком кризом кроз стручну подршку и доделу опреме за ванредне ситуације у укупном износу од 70.000 долара и подршку локалним здравственим установама кроз донацију неопходне опреме.

 

Фондација Ана и Владе Дивац захвалила се свим партнерима и донаторима на поверењу и подршци досадашњим акцијама, које су помогле најугроженије категорије становништва у протеклој години.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 28 децембар 2017 11:55

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија