Кућа Добрих Вести

Login

Клинички центар Ниш организује бесплатне мамографске прегледе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mamografijaaaaaНИШ - Све заинтересоване Нишлијке, старости од 50 до 69 година, од сутра па све до 7. маја, имаће могућност, да без обзира на статус здравственог осигурања, у специјалистичким амбулантама Центра за радиологију КЦ Ниш, потпуно бесплатно обаве мамографске прегледе и на тај начин, захваљујући иницијативи Управе ове здравствене установе и Министарства здравља, провере свој опште здравствено стање.

 

Поред статичног апарата за мамографију нишког Клиничког центра, прегледи ће се обављати и на мобилном Мамографу, који се налази у кругу старог дела КЦ Ниш.

 

Према речима надлежних, пацијенткиње ће моћи да обаве ову врсту скрининг тестирања и без здравствене књижице, али је потребно да код себе имају неки лични документ и да приликом заказивања оставе свој контакт телефон.

 

“Овим путем позивамо све наше суграђанке, старости између 50 и 69 година, да већ од сутра, 25. априла дођу у Клинички центар, на шалтер за заказивање ултразвучних прегледа, у старом делу Центра за радиологију и да у најкраћем могућем року, уколико то не буде ило могуће одмах, обаве мамографски преглед, а код оних код којих буду индиковане промене, наши специјалисти радиће и додатне претраге, изјавио је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш.- С’обзиром на то да је „техничка“ пропусна моћ самог апарата 20 прегледа у току дана, а прегледи ће бити обављани од 8 па све до 20 часова увече, сем недеље и првомајских празника, циљ нам је да за ових десетак дана прегледамо све жене које су биле на листи чекања, а којима су прегледи заказивани најкасније три недеље од датума заказивања“, додао је проф. Радовановић.

 

Како је планирано, прегледи ће у нишком Клиничком центру трајати од 25. априла до 7. маја, након чега ће мобилни мамограф ове здравствене установе, на иницијативу КЦ Ниш и Министарства здравља, бити премештен у другим здравственим центрима у Србији.

 

Извор: Југпрес/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија