Кућа Добрих Вести

Login

Млади Боеграђанин - Бизнис са много знања и почетним улагањем од девет долара

Оцените овај чланак
(21 гласова)

RADEБЕОГРАД - Најпре је био wеб дизајнер - као шеснаестогодишњи средњешколац самостално је радио сајтове ,,на уговор", београдским фирмама. Први посао је добио са 17 година у једној београдској агенцији, а већ са 19 је ушао у предузетничке воде тако што је покренуо и развио свој први пословни подухват - на сопственом домену у који је уложио девет aмеричких долара развио је три производа за помоћ корисницима софтверског решења „Магенто“ да буду испред конкуренције тиме што ће променити дизајн своје продавнице за само неколико минута.

Пословни људи из читавог света схватили су потенцијале овог решења, а када је кроз само годину ипо дана број клијената достигао, за прилике једног младог анонимног предузетника из Србије фантастичних 400, појавила се и америчка компанија заинтересована да купи његову фирму. И тако је своју прву фирму успешно продао, а она и данас послује, наравно ребрендирана.


Раде Јоксимовић – нови стартап Loyalis Technologies, Inc


Данас је Раде Јоксимовић- већ успешан млад пословни човек, несвршени студент (четврта година) Инжењерског Менаџмента на Сингидунум универзитету (изузетно је тешко балансирати посао, студије и притом имати нормалан приватни живот, што сматрам јако битном основом за било какав успех у животу, каже), директор и суоснивач технолошке "стартап" компаније из Америке коју је основао са својим партнером Бобаном Kаришиком - Loyalis Technologies, Inc.

Loyalis је америчка компанија која омогућава интернет продавницама да препознају, награде и самим тим задрже своје најверније купце притом повећавајући сопствени профит.

Живи и ради у Београду, а од скора ради у новим канцеларијама у Сава Центру у склопу технолошког акцелератора и фонда StartLabs, од којег су пре два месеца добили инвестицију.

-Имао сам срећу да сам изузетно рано ушао у предузетничке воде и то прилично успешно. Разлог због ког сам први пут напустио "сигуран" посао и упустио се у предузетничке воде је управо велика страст за изазовима, који природно долазе уз покретање било ког типа бизниса.

Средства од продаје прве моје фирме су нам помогла да финансирамо развој Loyalis-a више од годину дана пре него што смо добили инвестицију. Што се тиче процеса за добијање инвестиције - генерално смо били доста уплетени у цео "стартап екосистем" у региону, пуно људи је било упознато са нашим радом и то нам је омогућило да ступимо у контакт са великим бројем инвеститора.

unnamed (3)

И поред тога што нисмо званично тражили инвестицију првих годину дана рада на пројекту, изузетно смо били захвални на саветима које смо добијали од одређених особа, а највише од оних који су касније и инвестирали у нас.

Дакле, моје мишљење је да се инвестиција не дешава у неком датом тренутку, већ је то дугорочан процес упознавања, дискусија и усаглашавања планова са инвеститорима. Или је то бар био наш случај.

Били смо у преговорима са неколико огромних страних инвестиционих фондова који су били заинтересовани да нас подрже финансијски, али смо одустали од даљих преговора са њима оног тренутка када смо осетили да су Небојша и Воја из StartLabs-a заинтересовани да направе следећи корак са нама, из простог разлога, који се касније показао исправан, а то је да смо од њих добили много више од новца.

unnamed (2)

Добили смо огромно знање и искуство, невероватне менторе и могућност да нас упознају са апсолутно сваком особом која нам је пала на памет из наше индустрије. Такође, уз StartLabs је пришао и Југослав Петковић, један од најугледнијих инвеститора из овог региона у нашој индустрији, који је несумљиво један од највећих експерата за интернет трговину и развој стартап компанија у Америци.


Награде интернет продавница најлојалнијим купцима


Kраткорочан циљ је пласирање система лојалности у што већи број интернет продавница које користе софтверско решење Bigcommerce (са којима смо званични партнери од прошлог месеца), и симултано ширење на друга софтверска решења за интернет продавнице до краја 2015. године.

Дугорочан циљ за Loyalis је развој и пласирање пакета софтверских производа који ће помоћи менаџменту интернет продавница да стекну бољи увид у своје пословање и уз помоћ софтвера предвидели промене у понашању потрошача и аутоматски прилагодили своје пословање зарад повећања профита и задовољства крајњих купаца.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 02 новембар 2015 17:35
Негослава Станојевић

Негослава Станојевић, дипломирани економиста, новинарством се бави од 1983. године. Најдужи део радног века провела је пратећи бурна дешавања у нишкој и српској привреди, нажалост више везана за њено уништавање, радничке штрајкове и, коначно, њено свођење на ово што имамо данас.
Доживела је, тако, да јој се предмет рада готово укине. И решење за сврабеж прстију навиклих на свакодневно писање нашла је у вођењу два своја блога.

Онда је открила ,,Кућу добрих вести", медиј чију мисију види као онај зрачак из тунела који новинарству може да врати пољуљани углед, а читаоцима изгубљени оптимизам. Највише воли да пише приче о неким успешним, вредним, паметним и предузимљивим људима, који нас уверавају да није све тако црно и да има наде...

Аутор је збирке приповедака на заплањском дијалекту- "Јоште чекам тај реч да ми рекне".

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија