Кућа Добрих Вести

Login

Корејска делегација еколошке индустрије на конференцији у Београду

Оцените овај чланак
(4 гласова)

suncanikrugoviБЕОГРАД -  У Београду ће у понедељак, 21. маја бити одржана конференција „Међународна сараднја Србија-Кореја, Еколошка делегација и пројекти природне средине“.

 

Целодневна конференцији коју организују Корејска агенција за трговину и улагања (КОТРА) и Привредна комора Зелене Србије ће имати регионални карактер. Пред стручњака и пословних људи из двеју држава учестоваће, такође, њихове колеге из Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.

 

Конференција ће бити оганизована у две различите сесије којима ће следити састанци пословних партнера (B2B).

 

На првој сесији ће представници одговарајућих државних институција Србије и Републике Кореје разматрати еколошле политике у двема земљама и захтеве тржишта. Током друге сесије ће бити представљене најсавременије еколошке технологије гостујућих компанија из Јужне Кореје, наведено је у саопштењу из КОТРА.

 

На B2B састанцима представника компанија из еколошке индустрије, биће разматрана инжењерска решења, технологије, као и пројекти консалтинга и развоја који нуде компаније из РоК.

 

Компаније које ће бити представлјене на конференцији, баве се решавања проблема воде у муљу, пројектовања насеобина уз ефикасније коришење земљишта и других вредности, система за пречишћавање издувних гасова или прераду вода, до интегрисаних решења за прибављање воде и електричне енергије ради квалитетнијег живота људи.

 

Конференцију ће отворити министар заштите прирподне средине у влади Србије Горан Триван и амбассадор РоК у Београду Ју Де Ђонг, који ће говорити и о сарадњи између двеју држава на плану екологије.

 

Међу говорницима су и представници Корејског удружења за еколошку индустрију И Министарства природне средине РоК, Привредне коморе Зелена Србија и Министарства државне управе и локалне самоуправе, Агенције за заштиту животне средине и Европске Банке за обнову и развој (EBRD).

 

КОТРА која је обновила делатност у Србији 2015. gодине улаже значајне напоре за успостављање узајамно корисних веза између компанија И пословних људи две земље које дели 8.300 километара птичјег лета. Представништво КОТРА у Београду које делује и у региону, користи ову конференцију да учесницима омогући размену искустава, знања и идеја ради побољшања заштите природне средине.

 

Конференција ће почети у 10 часова у Хотелу “Крауни Плаза”на Новом Београду

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 20 мај 2018 15:40
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија