Кућа Добрих Вести

Login

Конференција „Животна средина ка Европи – ЕнЕ18“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dkjfkdjfkdjfkdБЕОГРАД - Амбасадори одрживог развоја и животне средине oрганизују четрнаесту регионалну конференцију “Животна средина ка Европи – ЕнЕ18″, која ће бити посвећена теми: Заштита природе – Развој одговоран према природи.

 

Конференција ће бити одржана 5. јуна ове године у Београду и представљаће догађај у оквиру УН обележавања Светског дана животне средине са фокусом ове године на тему зашто су нам шуме важне и Европске недеље одрживог развоја (ЕSDW).

 

Конференцију организује струковно удружење Амбасадори одрживог развоја и животне средине и Привредна комора Србије, уз подршку УН за животну средину.

 

Заштита природе позиционирана је високо на листи приоритета Уједињених нација (Циљ одрживог развоја 15 и УН декада о биодиверзитету до 2020. године), Европске уније (НАТУРА 2000) и свих земаља које теже очувању природних вредности, биодиверзитета, геонаслеђа и развоју одговорном према природи. Циљ УН декаде о биодиверзитету је да пружи подршку имплементацији Стратешког плана за биодиверзитет и промовише његову свеобухватну визију о живљењу у складу са природом.

 

Један од приоритетних циљева одрживог развоја УН (UN Sustainable Development Goals – SDGs) односи се на заштиту, обнову и промовисање одрживог коришћења екосистема, одрживо управљање шума, борбу против дезертификације, као и спречавање деградације земљишта и губитка биодиверзитета.

 

Као одговор на угрожавање природе и биолошке разноврсности, ЕУ је конципирала широку европску мрежу заштићених природних подручја, познату као НАТУРА 2000. Покрива преко 18 одсто територије ЕУ, обезбеђујући дугорочни опстанак највреднијих и угрожених врста и станишта у Европи. Земље кандидати и потенцијални кандидати за чланство у Европској унији су пред великим изазовом да заштите природу и спроведу развој одговоран према природи.

Циљ ЕнЕ18 Конференције је да истакне значај заштите природе и одрживог развоја у контексту заштите заштићених природних подручја и заштите природе уопште. Конференција је прилика да представници државних институција, стручних, консултантских, образовних и научних установа, управљача заштићених подручја, цивилног сектора, представљањем актуелних тема у области заштите природе, укажу на нарочито значајна питања у овој области.

 

Традиционално, у оквиру конференције сваке године присутан је значајан број учесника из земље и иностранства, учешће преко 150 аутора и коаутора радова који се објављују у ЦД Зборнику радова Конференције, као и учесника без рада.Амбасадори одрживог развоја и животне средине верују да ће Ваш научно-стручни рад и искуство знатно помоћи разумевању ове области. Свесни неопходности блиске сарадње између науке и праксе, укључујући и праксу и искуства надлежних институција, позивају да узмете активно учешће на Конференцији “Животна средина ка Европи – ЕнЕ18″, било припремом и презентовањем Вашег рада или доприносом као учесник.

 

Пријавите се за учешће попуњавањем регистрационог формулара на сајту и слањем на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Енергетски портал/Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 28 мај 2018 15:12

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија