Logo
Одштампајте ову страницу

Биоодрживи свет у Дому омладине Београда

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bikeskartsБЕОГРАД - Биоодржив свет - манифестација посвећена обележавању Светског дана животне средине биће одржана петог јуна у Дому омладине Београда.

 

Улаз је бесплатан.

 

Програм почиње у 18:30, панел дискусијом „Какав је (природни) укус бизниса?‘‘, на којој ће се разговарати о коорелацији биодиверзитета и нових пословних могућности односно о одрживом коришћењу природних ресурса, са посебним фокусом на пчеларство и органску храну. Учесници у дискусији су: Др Љубиша Станисављевић са Биолошког факултета Универзитета у Београду, Катарина Миленковић из Ама центра – Башталиште, и Владимир Савановић из Удружења пчелара Лесковац. Разговор са панелистима ће водити Кристина Кујунџић из Отвореног регионалног фонда за југоисточну Европу – биодиверзитет (ГИЗ-ОРФ БД).

 

Након панел дискусије, све посетиоце очекује изненађење – најукуснији коктели од органског воћа и поврћа, и медењаци који ће их напунити здравом, чистом и позитивном енергијом, како би испратили, један од најзначајнијих филмова о улози пчела у природи и њиховом посебном значају за опстанак људи на Планети, „Више од меда“, чувеног редитеља Маркуса Имхофа. Ово вишеструко награђивано остварење, захваљујући изузетној техници снимања, пружа детаљан увид у живот пчела и води нас на пут око света трагајући за одговором на питање – „Зашто пчеле нестају?“. Пројекција филма је заказана за 20 часова.

 

 

 

 

 

Манифестација почиње званично у 18 часова, од када ће посетиоци моћи да се прошетају „Зеленим тргом“ и упознају се са произвођачима органске хране и младим пчеларима, завире у огледне кошнице и хотел за инсекте, прошетају фабриком пелета кроз технологију виртуелне стварности. Посетиоци са најбољом кондицијом ће сигурно бити заинтересовани да испробају вожњу бицикле од Суботице до Палићког и Лудашког језера или бициклистичку руту ЕуроВело 6.

 

Улаз на манифестацију је бесплатан али, због ограниченог броја места, потребно је извршити пријаву путем ОВОГ линка.

 

Манифестацију организује Green Fest, Дом омладине Београда и пројекти Немачке развојне сарадње које спроводи ГИЗ у Србији и региону југоисточне Европе са многобројним партнерима. Поред Београда, манифестација ће бити одржана у Суботици и у Сарајеву.

 

Светски дан животне средине је установила Генерална скупштина Уједињених нација 1972. године, првог дана Стокхолмске конференције о човековој околини, на предлог делегације Југославије, са циљем подизања свести о бројним еколошким изазовима и потреби очувања животне средине. Први пут је обележен 1974. године под слоганом „Само једна Земља“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 29 мај 2018 23:06
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015