Кућа Добрих Вести

Login

Kонференција о енергетски ефикасним зградама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

EmBuildБЕОГРАД - Завршна конференција пројекта EmBuild “Енергетски ефикасне зграде – Планирајте. Инвестирајте. Реновирајте!” одржаће се у четвртак, 7. јуна са почетком у 9 часова, у Свечаној сали Скупштине града Београда (Драгослава Јовановића бр. 2).

 

Циљ EmBuild пројекта је да оснажи државне органе, на локалном, регионалном и националном нивоу, у формулисању стратегије енерегетски ефикасног реновирања јавних зграда, ради смањења загађења, уштеде енергије и новца, унапређења комфора, али и одрживог економског развоја и отварања нових радних места. Након двоипогодишњег рада на пројекту, кроз презентације и дискусије учесника који су били укључени у пројекат и еминентних стручњака у области планирања и финансирања обнове зграда,на конференцији ће бити представљене главне целине којима се пројекат бавио.

 

Пројекат EmBuild финансира Европски програм за развој науке Хоризон 2020, а подржава Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ. У Србији, као члан међународног конзорцијума у којем учествују партнери из: Бугарске, Румуније, Словеније, Хрватске, Немачке и Белгије, пројекат спроводе Архитектонски, Машински и Електротехнички факултет Универзитета у Београду.

 

Осим представника тима пројекта, којим у Србији руководи проф.др Милица Јовановић Поповић, на конференцији ће се присутнима обратити представници Универзитета у Београду, ресорних министарстава Републике Србије и Града Београда.

 

У раду конференције учествоваће и представници Европске Енергетске заједнице, регулаторних тела ЕУ у овој области, као и других међународних организација и институција које финансирају пројекте у области енергетске ефикасности. Теме конференције, између осталог биће значај стратегије обнове јавних зграда, планирање на локалном нивоу, ефективно инвестирање и препознавање ширих користи улагања у обнову зграда.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 05 јун 2018 19:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија